Merry Christmas!

HEJ!

Hoppas allting är bra med er, med mig är det lite sämre då jag har blivit lite förkyld, igen. Roberto hade sin första förkylningen i veckan så det är han som smittade mig, säkerligen, men måste bli frisk snart ska till Dans camp imorgon för att sova där en natt och då vill man ju inet vara sjuk. Och förlåt för förseningen, men jag var i Timmins igår och jag var så himla trött efter det så resten av kvällen spenderades framför tvn med de andra :)

Nu är julen över, eller ja som i låten ska den ju vara ut till påska, men nu e den över, ja den tog rättar sagt slut den 25 december vid 11, det vart inte länge den varade. Och nu känner man sig väldigt mätt och belåten men än finns där mycket deserter att äta och innan nästa år för då börjar mitt "nya" liv, med mer träning och äta nyttigare och mindre.

Så vad har nu hänt, jag gick min sista skoldag för detta år förra måndagen, göttigt, sen på tisdagkväll stack man till Isabelle i klassen på christmasparty, trevligttrevligt och där gjorde jag även min första snowangel with Josée.
Sen onsdagen var det bara att ta det lugnt och sova ut, sen torsdagen var det att förbereda sig inför kvällen, vid 4 bar det av till lokalen där vi skulel spendera julafton med Yvons syskon och så. Vi var väl omkring 25 personer, men vi tappade några på vägen, trodde vi skulle vara mycket fler och att det skulle vara tajtare, men innan 7 höll jag nästan på att somna. Sen åkte jag till kyrkan med Jenn, Uncle Ken och hans son Kris. Ja kyrkan är inte detsamma som hemma, ja inga är det, och det jag reagerade mest på var att där var en kopiater bakom pianot där framme :S Höll på att somna där med, sjöng lite grann och efter 45 min var det slut och sen efter det spelade uncle Kens mamma två låtar på pianot som vi (jag, Ken, Jenn, Kris) kunde sjunga med på. Sen bar det tillbaka till lokalen och då blev där lite mer liv. Vi spelade bland annat julklappsleken, vilket innebar att vi skulle ta med något inslaget som kostade 25 $ och sen de som rä med i leken tar en lapp med ett nummer på och den som har nummer 1 börjar ta ett paket bland alla paket. och sen är det den andras tur, osv. Och du kan välja att stjäla av någon annan 2 gånger om man inte har något annat paket. Det var väldigt kul och jag fick en sak som jag har velat ha länge, en sax/kniv så allting blir mycket lättare i köket. Och sen spelade vi julklappsbingo med, gick väldigt segt för mig, men i slutet gick det mycket bättre :) Vi tog även en massa foto på oss alla (även om vissade redan hade försvunnit då), har inte alla än (kommer mer sen) och jag kom fram till att jag blir inte bra på bild, antingen ser jag drogad ut eller så blundar jag. Sen var klockan halv 2 och ja då var det ändå tid att bege sig hem för att sova. Matne vi åt var ju inte julmat om jag ska säga min mening men det är ju så de har sin mat, lite konstigt dock. har bild på det längre ner
Dagen efter gick man upp vid 9 för att äta "julfrukost", ja julfrukost och julfrukost, det bestod av pyttipanna, stekt ägg, bacon och toast. Sen begav vi oss ner i tvrummet för att öppna paket, och jag fick mer än vad jag hade trott och är väldigt nöjd med allt då det var saker som jag behövde och önskade mig och sen choklad :)
Sen var klockan 11 och allting var över, ja julen var över, fini.
Julkänslan som jag hade tre veckor tidgare hade jag inte alls under själva julen. Jag hade mycket julkänsla först, med snön, julmusik, julfilmer, julgran, husjulljusbelysning men sen desto närmare man kom julafton och julklapparna köptes så kände jag ingenting och jag kände inget under julafton eller juldagen heller. Det är så himla konstigt för i vanliga fall pirrar det typ i min mage dagarna innan julafton (samma med födelsedag med) men där var inget. Det har väl att göra med att jag är här och inte i Sverige. Sen är ju inte maten julig heller, julskinkan saknades, julmust, köttbullar, prinskorvar, ägg, sill, jahnsons frestelse, glögg, lussekatter, papparkakor, ljusstakar, advent, julkalendern, lucia, ja allting faktiskt även om jag inte gillar allt av det. Men samtidigt är jag nöjd över julen, som var och jag är glad att jag har upplevt den kanadensiska julen. För jag vet nu att den svenska julen är bäst!

Idag har jag inte gjort någonting, och just nu laddar vi inför imorgon, vi ska åka imorgon förmiddag till Dans camp, bil en bit sen snöskoter :) för att sen stanna där två nätter, så vi kommer hem på nyårsafton, så tidigt som möjligt för min del tack för jag ska till Isabelles new yearseve party på kvällen och har mycket att göra innan dess. Men på campet ska jag koppla av, läsa, basta i saunan för att sen "bada" i snön och sen äta och sova ut, känner att jag behöver det även om jag sover 10 timmar per natt nu för tiden.

Det var nog allting, synes nästa år
Ha det gött allihopa och god fortsättning för 2010 då jag kommer hem!

GOTT NYTT ÅR!


Söta Rex och Giz, de är så himla mammakära!



När man kom till skolan den 21 så satt där ett julkort och inuti två polkagrisar från elevrådet!



My first snowangel!



Min säng i tvrummet för två nätter då jag fick låna ut min säng


The hall we celabrated christmaseve in



"julmat"


Det blev ett kyrkbesök


Jenn, Lucie, Jessy and me!


Lucie and Jenn, in April the baby will come :)


Yvon and Lucie!


Lucie, me and Yvon!


Lucie, Roberto and Yvon!

Les boys; Roberto, J-m, Yvon, Kris and Dan!



The christamstree with all the gifts!



Jag när jag öppnar ett paket



Mina julklappar, bytade dock en tjocktröja och fick en till tröja av Lucie och en annan liten sak av henne.
Väldigt nöjd och jag har nu även påbörjat min samling med saker till att flytta hemifrån.
den närmaste sax/kniven är jag väldigt nöjd med då jag har velat ha den länge, smart uppfinning


En fransk efterrätt av något slag, gott :)

I Timmins fann jag denna söta lilla bil, haha!

Pepparkakshus :)

Hej och God Jul allihopa!

Det är nu bara 4 dagar kvar till jul, till och med mindre. och veckan som kommer, kommer det att vara fullt upp med allt; köket, klappar, träffar och ätande :) Lucie har laddat upp med en massa deserter, men dock planerar hon att ge bort en del av det, men det är väl kanske bäst det.
I veckan har jag gjort pepparkasdeg och pepparkakor. Det var väldigt svårt och Lucie såg väldigt skeptiskt på den hårda degklumpen i fredags, men med lite armstyrka och utkavling går allting bra. Det var bara lite furnurlig hru jag skulle göra pepparkakshuset, måtten på brickorna, jag hade hittat mått i en magasin för nån vecka sen men nu när jag skulle göra pepparkashuset hittade jag inte magsinet, så då blev det att improvisera lite, och allt stort blev huset till sist. Kakorna gjorde jag i lördags och det tog en massa tid att göras, och det tog aldrig slut men gott blev det :) Och i lördagskväll efter en fullmage satte vi oss alla och påbörjade våra tre pepparkashus. jessys and Lucies var redan gjort, färdigt att dekorera. Robertos och Jean-Marcs paket var fyllt med bitarna bara att limma ihop med icingen som fanns i. Och mitt var helt gjort från början, och de gav mig väldigt mycket beröm för det. Och det var en massa jobb med det hela, och iceingen ville verkligen inte funka heller och inte gick det bättre när min icinegsprintler (eller vad det nu heter) gick sönder och man fick göra allting med händerna och inte var iceingen bra då det tog en evighet att fungera. Det hela ser så mycket enklare ut när mamma gör det. Men nu har jag testat på det hela och det var en massa kul och mitt tålamod testades då det tog typ 2 timmar att göra.

ja det var allt med papparkaksbakandet, i torsdag var jag på vollybollturnering i Iroquois Falls, 30 min iväg, så det blev upp klockan 7, tidigare än vanligt. Och man kom inte hem förrän halv 6 på kvällen. Det var väldigt kul men mycket väntetid, så nu e det paus från det hela tills nästa år. Vi förlorade tre av fyra matcher, men det var ju första gången vi spelade så tyckte det gick bra. Jag spelade hela sista matchen och det gick väldigt bra för mig måste jag säga och det tyckte de andra med. Dock sänker vissa ner humöret på teamet då de är dåliga förlorare. men det är så det kan vara det är bara att vara mer på och pepp.

Annars har det inte hänt så mycket i veckan, nu är det bara två dagra kvar, eller ja bara imorgon med och sen tisdag, men tror inte jag ska gå dit då. För jag ska vara borta hela dagen sen efter 16:00, lång natt där. Sen blir det en massa kul resten av veckan.

Just ja, hade helt och hållit glömt bort det, Men idag åkte jag snöskoter för första gången i mitt liv. Jean-Marc bjöd mig på en tur och jag fick klä på mig en stor dräkt med jacka, vantar, byxor och skor, men frös gjorde jag inte, snarare svettades, men det var ju inte så kallt ute, typ -5. Det var jättekul, men det var jobbigt, jag trodde det bara var att sitta där och koppla av men nej, man måste ju hålla i sig och hela tiden vara på sin vakt, spänna varje muskel så man inte dämer in i föraren. Men det var svårt nu med då det rä så mycket gupp, det blir bättre sen när det komemr mer snö. Vi har ju bara kanske 30 cm, och det ska ju bli 1 m i alla fall om inte denna vinter är konsig, som den redan verkar vara...

Nu ska jag koncentrera mig på filmen The Hangover, äntligen får jag se den :) Därför vissa saker kanske inte hänger ihop.

Ha det bra och en riktigt god jul!


Idag kommer det massor av bilder då jag inte kunde bestämma mig för vilka jag skulle ha!



Pepparkaksdeg, och man kan inte låta bli att smaka/äta av den :)



Utkavling. börjar nästan hård som en sten men efter mycket tryck och kavlande går det!



Delarna till mitt peparkakshus och i bakgrunden några brända pepparkakor.



Before oven!


In the oven!



The whole cookieejar full!



Jessy and Lucie with theirs allready made gingerbreadhouse!



Roberto and Jean-Marc with their gingerbreadhouse, but they hade to "glue" theirs.



Me concentrating!



The house took so long to do, and the iceing didn't want to work as I wanted!



Finally the roof on!



Jessy and Lucie are concentrating!



Me concentrating with the roof!



Roberto and Jean-Marc looks concentrated!



My gingerbreadhouse!



Roberto & Jean-Marcs, Jessy & Lucies, and mine :)



The backsides!

Sankta Lucia med Lussebak!

Hej!

Hur är det där hemma? Har hört att lite snö har kommit även om det kan långt ifrån jämföras vad som finna här, det kommer ju snö varje dag nu så nu har vi säkert 40 cm. Med mig är det bara bra, jag vill dock få mer sömn, men så mycket att göra idag innan läggdags. studierna har jag skjutit upp hela helgen nu så får väl ta och sätta igång med det i någon timme innan det blir sängdags.
I veckan som har gått har det nog inet hänt så mycket, vollybollträning coh nästa vecka (på torsdag) är vår första Vollybollturnering, så ingen skola på torsdag inte :) Och i onsdags och i torsdags var det nära att vara snowday, då det skulle komma jättemycketsnö, typ snöstorm. Men till vår besvikelse var det lungt på morgonarna så bussarna gick trots allt. Men lite snöstorm har det varit allt ändå, i onsdags började det blåsa och snöa vid 10 och det slutade inte förrän 9 timmar senare typ så mycket snö kom och likaså dagen efter. det är så himla mysigt att gå och se på. Höra hur det knakar under fötterna när man går ute i snön, haha men man sjunker ner 20 cm på sina håll ibland :p Och se hur snön faller eller blåser ner, dock hade jag klarat mig utan kylan som finns ibland. Och värre kommer det ju att bli. Det har väl varit -10, -15 denna vecka men plus vind så har det varit nästan -30 när man har traskat iväg till skolan. Får börja skydda mitt ansikte mer nu.

I torsdags hade grade 8 bakförsäljning så man gick in där och köpte tre kakor för 1,5 $, det kan man ju skänka till dem :) Väldigt gott förutom the datesquares, för de kan absolut inte slå Lucies.
Annars har det inte hänt så mycket i skolan, det är ju en vecka kvar nu, och sen måndag och eventuellt tisdag nästa vecka. Så nu får man ge järnet, det är mycket i franskan, men man kan alltid skylla på att man är utbytesstudent^^ Stolt är jag dock över ma essai, som jag fick en 4 på, 88 % och det är väldigt bra :)

I lördags kunde man inte sova länge, det blev upp klockan 7 (en lördag:O) för att åka till Timmins vid 8, och de släppte av mig on the mall innan de stack till Jens och lämnade hundarna och för att fixa Robertos dator och lite andra saker. För att de skulle få tag i mig fikc jag låna Yvons mobil och det kändes konstigt att ha och speciellt när de ringde och hans ringsignal spelades upp, hahah, men det gick bra och jag var klar efter mindre än 2 timmar, jag hittade en massa men behövde lite råd av Lucie och så och man kan ju inte köpa allt. Jag har stora problem att hitta jeans, ja kläder överhuvudtaget men det var som allting skrev köp mig, köp mig! tyvärr tillåter ju inte plånboken det. Så in i första affären finner man fyra par jeans, men beslutade mig för att ta två och sen kollade man inte på det längre, och jag som aldrig hittar annars och nu hittar jag fyra i EN affär och som sitter som gjutet :) Sen köpta man tre tjocktröjor, två tröjor och en klänning till vinterskoldansen antagligen, och allting var på rea typ, fattar inte hur de kan rea nu innan jul men det verkar lovande till mellandagsrean :) Sen blev det lite julklappsletande så nu har man bara presentkort kvar att köpa! Göttigt!
Bilen på väg hem var full med alla möjliga saker och min säng blev full av kassar nrä jag kom hem!

Sen idag har jag bakat lussekatter, fick brev/paket i helgen från fyra personer, det tackar man för :) Och i ett av dem fanns där saffran så man kunde göra lussekatter, men jag kan tala om att det är verkligen inte det lättast här borta Canada. För det första har de inte samma mått och sen finns här ingen färsk jäst :O Så in på google och efter mycket letande hittade jag ett recept för torrjäst, tackar gudarna för att andra personer innan mig har haft problem med detta runt om i världen och som är svenskar.
Det kändes konstigt att stå i köket och baka och familjen måste ha kollat skeptiskt på mig där jag stod med alla saker och mina mått xD Men efter mycket möda var de äntligen klara och familje tyckte om det, så nu blir det att baka mer till julafton för att bjuda på men vi ska prova att ha socker på (Lucies förslag, Yvons förslag var att ta typ kakiciing on :S, hahah) och idag åt vi dem med lite smör på :)

Ja det har varit min dag, har spenderat en del tid i telefonen med men det har varit trevligt :)

Nej pluggande nu ja, ha det bra så ska jag sätat igång med lite matte så får jag fjäska/gömma mig lite för min franskalärare imorgon xD

Mycket vackert väder i onsdags när man gick hem från träningen :)


The house with christmaslights!



The bed with all the bags!



Jag med lussebakandet!


Rex lika söt som vanligt :)



Resultat! väldigt nöjd för att vara första gången :)


Förresten visade Lucie och Roberto Luciatåget i Sverige på datorn, det laggade mycket och efter mycket funderingar undrar jag nu, sjunger inte Lucian något, står hon bara där och ler? Hur kul är det egentligen?

Juldekorera, julbaka, julkalender och snö = julkänsla på topp :)

Hello :)

Idag är en väldigt seg söndag, som hela helgen har varit i och för sig, men det har varit mysigt ändå. Lucie har stått i köket och bakat både imorse och igårmorse, och jag och Roberto har gärna hjälpt till med disken och slika skålar mm, och provätit förstås :) Det är så himla gott och hon har hittills bakat 5 efterrätter (om jag minns rätt) och där är mer att bakas. Nu när kylan och snön är här (det snöar fortfarande, lite då och då kommer det snöflingor och vi är nu uppe i 1,5 dm och det ska väl bli 1 meter till sist) så har hon äntligen kunnat börja baka för det innebär att hon har fått en frys till att förvara allting i, nämlingen verandan.
Så fort saffran kommer från sverige (i ett kuvert som fortfarande inte har kommit :O ) och pepparkaksmix kommer ska det bakas lussekattor, pepparkakor och pepparkakshus :) Bjuda lite på vad de svenska traditionerna ger. Hemma i Sverige lagar pappa julskinka för Filips skull och det är en sak jag kommer att sakna, men pappa har lovat att göra det i sommar när jag kommer hem (om det finns att köpa då) men man får väl klara sig ett år utan julskinka och allt annat på det svenska julbordet, jag får ju trots allt testa på det canadensiska julbordet :)
Den veckoliga tvätten för mig och Roberto ligger nu torktumlaren och snart så fort jag är klar med bloggandet ska jag sätta igång med lite pluggande. För jag har bara spenderat tid i köket, framför tven och framför datorn och har kollat på alla avsnitt av årets julkalender (den är tråkig men något jag måste följa) och även av 1998 år julkalender När karusellerna sover denna helg, så jag får väl sätta igång för det är ju mindre än 3 veckor kvar innan jullovet, så fort tiden går.

I veckan som har gått fyllde ju jag år och det kom fram en massa folk i skolan och sa grattis och jag bombaderades av mejl från Facebook (med folk som grattis) och även vanliga grattismejl på min hotmail. Jag tackar och bugar för alla som sa grattis till mig och min födelsedag var bättre än förväntat. Efter skolan i måndags traskade jag med fyra kompisar till a cornerstore för att köpa scratchtickets (som man måste vara 18 för att köpa) så jag fick glatt visa upp mitt pass :) Jag köpte 2 à 3 $ och jag vann 5 $ om inte mer, har inte kollat upp det. Det kändes bra, men annars har det inte känts mycket annorlunda att nu vara 18, jo, en sak till. I onsdags skulle jag fylla i en lapp för en musikfestival jag ska åka med skolan i slutet av februari, och när jag skulle signera så stod det parents och jag bara stolt, men det kan ju jag fylla i nu, så nu blev det två fula men stolta signaturer av mig på anmälan, det kändes mycket bra :) Musikfestivalen ska vara utanför Ottawa (Kanadas huvudstad) och under en av dagarna så ska vi från skolan nog dra dit och kolla och shoppa :) Jag är inte 100 % säker på att jag ska följa med för jag vill först veta hur många som ska dit från skolan och vilka, men det ser positivt ut och för 120 $ is everything included :)

I veckan har det även variit vollybollträningar, tre dagar på raken, måndag, tisdag och onsdag från 15:30 till 17:00, vilket innebar en mör Anna på torsdagen men det kändes bra att man hade gjort något. Och efter snack med coachen fick jag reda på att jag är med laget även om jag kommer att få sitta på bänken nästan hela tiden, så from now on blir det träningar måndagar och onsdagar och turneringar på torsdagar. Äntligen något att göra, som är kul och som är bra för kroppen :)

I torsdag och i fredags på mattelektionen var det juldekorera klassrummet som stod på schemat, det var visst en tävling och efter mycket jobb så blev vi trea, jag tycker dock vi var bäst och skulel ha vunnit. Tror inte man vann något utan bara berömelse, men det var kul att inte göra något speciellt och bara ha kul och dekorera :)

Ja det var allt för mig, ha det så bra så ska jag ha det bra med :)



Jag på min 18-årsdag med mina två scratchtickets in the cornerstore :)


The mathclass with our "fire", bara en del av rummet.
Synd att jag blundar på bilden :/


Den lilla julgranen som vi pyntade med Isabelles saker!


Min byrå och min spegel är full med saker: det lilla julgranen, chips/godiskartonegn,
två chokladkalendrar, foton, skolsaker, mm.


RSS 2.0