37 minuter kvar som 17-åring...

Hej :)
Först coh främst vill jag bara säga grattis på 58-årsdagen till pappa :)
och så grattis till Parinas mamma med!

Just nu ligger det snö ute, 1 dm snö om inte mer. Och så kommer det se ut nu i minst 4 månader framåt, snö varje gång man kollar ut genom fönstret. Men det kommer att vara mer än 1 dm, snarare en meter, ja om jag får som jag vill. Snön faller lite då och då och temperaturen här kommer nu inte längre att vara över 5 grader på 4 månader heller. men jag har velat ha snö, som jag har längtat och nu får jag ha det på min födelsedag med, så nu får jag ta och stå ut med kylan som kommer att komma. Så bra att jag köpte nya skor nu behöver jag bara en ny jacka, åtminstone. Och nu längtar jag till jul mer än någonsin, det finns snö de flesta husen har sin julbelysning igång på kvällarna och det är julpynt framme. Sen nu är det också närmare tills jag ska åka snöskoter för första gången :)

Tiden nu går så himla fort och jag kan inte fatta att lilla jag, lilla stumpa stina blir 18 imorgon (ja om en timme), hon blir vuxen. och jag har nu varit här i mer än 3 månader, det känns verkligen inte så. Tiden går bara så himla fort, bra som dåligt...

I veckan försvann vattnet från skolan två dagar och det var nära i fredags att det inte blev någon skola alls på grund av det, då det är olagligt att ha skolan igång med elever om det inte finns något vatten, så därför blev min först vollybollträning uppskjuten från onsdag till torsdag, och det var knappt att vi fick ha den i torsdags men efter lite klagan så gick skolan med på det ändå. Det gick helt okej, och imorgon är min andra träning och sen onsdag och sen på fredag får jag veta om jag har kommit med i laget, vi är 11 pers som ska bli 8-9 pers. Hoppas verkligen att jag kommer med för det innebär att varje torsdag (tror jag) kommer jag att vara iväg på vollybollturnering och om vi är tillräckligt bra så till de stora övernattningsturneringarna nere vid Torontotrakten. Men vi får se helt enkelt, det innebär ju även att man är borta från huset lite mer.
I torsdags var jag och kollade på Chargers igen, och även om de förlorar varje gång rä det kul att gå dit, träffa nytt folk, prata och abra ta det lugnt.
I fredags efter många om och men stack jag ut till en tjej från skolan, Josée, hon lever ute i buschen och där var vi med hennes killkompis Chance (tror jag det stavas och konstigt namn). Efter fem timmars sömn där så fick man bege sig hem för att åka hem och åka till Timmins vid 11 tiden. Där det blev att man handlade julklappar och ett par vinterskor till mig, får snart åka dit igen och handla lite mer och ta det lugnt denna gång så man slipper stressa. Sedan stack vi tillbaka till Jen and Dan för att äta middag och fira mig lite med tårta och lite presenter.

I veckan fick jag lite paket från hemifrån och det uppskattar jag starkt, tack så mycket, ni vet vem ni är :)

Nej nu ska jag njuta de sista 37 minuterna som 17-åring, äntligen kan man göra lite mer....


The little christamstree for my room :)
Jag satte dit några pärlhängen som jag fick av Margaretha i veckan :)

Birthdaycake, ja i alla fall när de firade mig i lördags hos Jen and Dan!

Me with presentbag!

Jen och Dans feta katt, han såg så himla död ut när han hände där på fåtöljarmen med sin stora mage på varje sida, ser inet skönt ut men enligt han är det.

Kolla på söta Giz i mitten!
Lucie, Yvon med Giz och Rex :)


Ha det gött :)


SNOW :D

Ja, jag vet att jag bara bloggar en gång i veckan, men nu måste jag bara skriva.
DET SNÖAR :D:D:D:D

Imorse när jag vaknade var det 1 dm snö ute och det har fortsatt hela dagen, dock är temperaturen på -1 tror jag så det kommer säkert att smälta bort igen, men fy vad glad jag är, det finns snö där ute, lite halvslaskigt och det dillrar så fint ner nu när jag kollar ut genom fönstret. Ibland kommer det stora och hej villt men just nu bara lungt och stilla.
ja det var allt för mig nu kommer lite bilder jag tog idag, inte världsbäst men jag måste ju skryta med snön ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wiho sömn :)

Hello :)

Här är allting bara bra, efter att äntligen ha fått tillbaka min sömn, nu går det att sova och somna om hur lätt som helst, vilket har lett till sena morgnar denna helg.
Det blev ingen resa till Lotte men det blir nog av någon gång i framtiden innan jag åker hem.

Veckan som har varit har varit annorlunda som jag visste att den skulle vara efter Padres död. Måndagen var dock helt normal, fast  stämningen har väl inte varit på topp i skolan. Tisdagen var väldigt tråkig då de flesta från min årskurs var iväg och sjöng i kyrkan för Padre, sen efter idrotten stack vi till kyrkan för att lyssna på lite musik och säga hejdå till Padre med öppen kista. Det kändes så dumt att se han ligga där i kistan, det var som om han sov och skulle vakna upp när som helst. Efter det fick vi gå hem.
I onsdags hade vi vår första lektion i 30 min innan vi skulle bege oss till kyrkan för Padres begravning. Vi kom väl dit vid 20 i 10 och sen satt vi där tills 10:30 då begravningen började och den höll på ända tills 12:20. Var så himla segt att bara sitta där, lyssna på musiken, folket som pratade, konstiga gubbar som kom in och sa hejdå genom att ta av sig hatten (tydligen är de alltid där när någon dör och när kistan bärs den första dagen så står de med sina svärd över folket som bär kistan). Där var nog 20 präster och det var en väldigt stor begravning och vi elevr tog upp nästan halva kyrkan. Vi bad också under allting coh vi ställde oss upp många gånger, ibland så skratta man och nån gång så apploderades det. begravningen var väldigt stor och överdriven men jag tror det var det för att han var en präst med men det var segt att bara sitta där speceillt när allting var på franska. Känndes bara fel av mig att vara där för nån jag inte kände när jag inte var på min farmors begravning, men det var en upplevelse och jag undrar hur en helt vanlig katolsk begravning ser ut.
Efter bagravningen så gick vi ner där nere för att lite mat, och det tackade man inte nej till även om jag borde ha gått direkt hem för att släppa ut hundarna, men det var så kul med dem jag satt där nere med och jag åt så mkt så det var svårt att röra sig hemåt men till sist måste man tänka på hundarna.

I torsdags var allting tillbaka som vanligt och efter 6 stack jag till Nathalie för att träffa henne och Bobbie innan vi stack till Tim Hortons arena för att kolla på chargers spela ishockey, det är ungdomar mellan 16-18 år. Och de förlorade som vanligt. Men där inne blev det två varma korvar vilket fick mig att önska att det var Ikea korvar, det är något som är så gott, och det kändes konstigt att äta korv för första gången på 3 månader. Efter matchen blev det en tur till Tim Hortons med Bobbie, Jason och Rob och sen blev det hem att sova, och man kunde ju sova länge i fredags :)

Igår kollade jag på New Moon med Tony i min klass, hade större förhoppningar på filmen, och slutet var dåligt, och om jag inte minns helt fel från boken så hade de inte med hela??? Vi skulle ha sett den 19:30 men då vi kom dit där var kön så himla lång och det var så himla mkt folk där vi stod ute i kylan, då de inte har en lobby där man kan stå och vänta på biljett. Så efter att ha stått där i 30 min säger de att de kommer ha en 9:45 show med för att det var så mkt folk, så efter vi köpt våra biljetter blev det att traska till Tim Hortons för att köpa varm choklad och döda tid. Sedan var det att gå tillbaka en timme senare och döda tid igen utanför biografen med Roberto och hans tre vänner. Det var så himla kallt och sen fick vi stå i 30 mins kö igen för att bli insläppta. Så himla kallt och alla frös nog där vi stod ute i kylan, tänk om de måste göra det i -30 graders kyla och jag var nog glad över att snön inte hade kommit än då. Bion kostade bara 8 $ kan ni tänka er 50 kroner när det hemma kostar över 100. Sen köpte jag den största popcornpåsen för 7,05 $ och jag kunde verkligen inet äta mkt, åt väl hälften och jag fattar inte hur det kunde vara så mkt när den såg så liten ut. Haha, det får mig att minnas när jag kollade på I taket lyser stjärnorna i februari och jag spillde ut nästan hälften, ahha jag kunde verkligen inte sluta skratta. det var folk från Timmins, Hearst, Cappe och kanske andra ställen 2 timmar iväg som kom för att kolla på filmen då de inte hade den så det är väldigt konstigt att lilla Cochrane fick filmen på premiären, för annars får de filmerna en månad senare (och de visar bara en film åt gången) som 2012 som kom ut förra helgen kommer inte hit förrän den 18 december. Efter filmens slut halv 1 på natten blev det att ge sig hemåt ute i kylan, inte konstigt att jag sov till 12 idag :)

Nej nu ska jag sätta igång med min matte för att sen fortsätta på min franskaessai och ta det lugnt resten av söndagen :)

Då OS hålls i Canada i år säljs dessa söta fina vantar till vänster,

och jag hoppas jag får dem i födelsedagspresent:)

När man gick till kyrkan i tisdags för att se Padre kunde man ta dessa lappar



Då Lucie var i Timmins i onsdags och jag tog hand om hundarna,
tänkte jag lära dem att inte skälla, det räckte att man visa tidningen så kröp Rex ihop,
och gömde sig under en fåtölj, så söt han var :)

Padres minnesplats i skolan, i början av veckan var där dock mkt mer att se,

med blommor, vollyboll, priser, skidor och ett bildspel med musik som gick om och om.

Jag och Bobbie i torsdags :)

 

Ha det gött allihopa som läser!



Upp och nervänd julgran

Hej!

Allting bra? Ja, här är det bra, bara att det är så himla tråkigt väder, det är höstväder och ingen snö syns till. Och det verkar inte som om det kommer att komma någon på ett bra tag heller :/ Jaja, så länge jag har MKT snö till jul, för det är ju mer än vad det är hemma :P

Här borta händer det fortfarande inte så mkt, det blir mest tvtittande och ta det lugnt, och jag försöker hålla igång med min träning.
Yvon går tillbaka till jobbet imorgonbitti efter 1,5 månad hemma efter sin nästan hjärtattack. Efter den gången har han behövt åka till sjukhuset här i Cochrane två gånger men nu verkar allt bättre, även om det verkar som om han måste äta piller för hjärtat i resten av sitt liv. Felet han har skulle inte ha varit något problem om det inte hade varit för familjens historia, och om han inte tar sina piller kan det lätt hända igen. Han måste sätta på en natriopath (eller något) på kroppen och ha hela dagen men av det får han huvudvärk så då måste han ta en stark huvudvärkstablett. Tänk att behöva ta tablett för att lindra det han måste ta. Och utöver det måste han ta 5 andra piller, familjen som är emot att ta sprutor och piller om inte pillerna är vitaminer och mineraler.

I fredags i skolan hände det en tragisk sak, vår syo Padre gick bort i en massive heartattack. 12grades studenterna som skulle söka till collage skulle gjort det i fredags ch Padre hade hand om det. Så de gick till datorrummet på morgonen för att ansöka och där måste Padre ha varit där, sen 45 min senare kom tre killar (som skulle ansöka) i min klass tillbaka, utan någon anledning då det måste ha tagit längre tid att ansöka än så.
Det som jag nu vet hände är att Padre hade gått ifrån och sagt att han inet mått bra och ringt efter en ambulans, därefter hade väl elevrna som skulle ansökt skickats tillbaks till sina lektioner. jag vet inte vad som sades, men de sa väl att Padre inte mådde bra. Sen kom ambulansen och hämtade han och när han väl var på sjukhuset i Cochrane och de höll på med han fick han sin massive heartattack och därav inte led, då de sa i skolan att han inte hade lidit. Så han hade väl mest haft lite smärta och sen direkt dött av hjärtattacken. Så han dog vid 11 tiden men lärarana meddelade oss inte förren efter lunch när vi alla samlades i kafeterian under vår lektion. och när de berättade brast hälften av eleverna ut i gråt och efter det fick vi gå hem om vi ville, vilket jag ville. Det är bara så dumt för jag har tänkt att gå till han i nån vecka nu för att prata om mitt schema till nästa termin, men nej nu går det inte att prata med han längre om det, nu blir det en ny.
Padre blev inte ens 60 år och han verkade inte ta hand om sin kropp väl då han hade fått en hjärattack förra sommaren.
Så vet inte hur veckan som kommer, kommer att se ut. Måndagen kommer väl vara normal bara att det kommer att vara nerstämt i skolan. På tisdagen kommer väl några elever vara borta och sen på onsdagen kanske skolan kommer att vara stängd för oss på high school då det är hans begravning och jag antar att hans kollegor kommer att gå och många elver då han var älskad av alla. Ja, R.I.P. Padre.

Sen på fredag är det PPD day, vilket innebär att jag är ledig och då tänker jag nog åka till Lotte i New Liskeard för att besöka henne, det var länge sen och då kan jag ta hela helgen, men får se hur det blir med det. Hoppas de sänder New Moon där om jag åker, för här verkar filmen inte komma förren om nån vecka då de bara sänder två filmer åt gången som max här.

Ja, ha det bra :)



Upp och nervänd julgran, en trend här i Kanada, har den kommit hem ännu?
Jag fann denna i affären Johnsons i Cochrane och ägaren har släktingar från Kalmar :P

Söt liten vovve som jag fann i samma affär som ovan, tyvärr var den inte till salu,
men den var så söt, liten och lätt. Vi fann en hårtiara som vi testade på sötingen :)


Kolla vad duktig jag är:
-En fransk bok
-En engelsk bok
-En svensk bok
Fatta vad hjärnan kommer att överbelastas eller något.

Första snögubben :)

Hello :)

Som vanligt hoppas jag allting är bra där hemma, och så vill jag säga grattis på fars dag :)
Här är det bara bra även om jag önskar att snön kunde stanna for once, när den kom igen natten mellan onsdag och torsdag så tänkte jag, ja nu kan den väl banne mig stanna men icke så nicke, efter varmare temperaturer, igen efter de kalla, så smälte allt iväg igår. Jag som vill ha snö, nu, så man kan vara ute och leka och åka snöskoter mm. Men i torsdags så blev det ändå en snabb tur ut för att göra Robertos första snögubbe, det blev en liten en då det inte funkade att göra som vanligt, då snön var konstig.

Denna vecka har det mest varit plugg då jag skulle göra klar min svenska "restaurang", så nu är den klar bara att en muntlig presentation på franska ska hållas nästa vecka. Sen är jag klar med halva den kursen :)

Igår när vi skulle up town för att handla lite mat så passade vi på att ta lite bilder innan snön kommer, så det blev äntligen bilder vid isbjörnsstatyn vid ingången av Cochrane, tyvärr är det nu förbjudet att klättra på den så vi får väl ta och göra det nån gång på kvällen när det är mörkt och ingen ser :P Synd att polisstationen är så nära med...

Och i fredags så gjorde Lucie ännu en god efterrätt, dadelpaj typ. Ja, det var i alla fall först pajdeg med mkt havregryn och sen dadlar och sen pajdeg med mkt havregryn igen, väldihgt gott. Dessutom denna vecka hade hon gjort pumparullar. Rulltårta med pumpa och den goda creme cheese isingen :) Mumsigt gott :) Jag har många recept som ska skirvas ner innan jag åker härifrån kan jag tala om, och ännu har hon inte lagat allt...

Denna vecka har det blivit mkt tvtittande med speciellt igår när det var maraton med Die hard movies som fick mig sittandes vid tven till klockan 12 inatt, det var svårt att hålla uppe ögonen men det var en bra film som man inte ville missa. Hatara bara att det är paus varje 15 min och den varar kanske i 2 min, så himla störigt. Kan de inte ha max 3 pauser som varar 5 min så man kan göra något vettigt under pauserna i alla fall.

Nej det var allt för mig, väldigt lite denna gång, men det kommer väl mer nästa gång. Ha det bra :)

Robertos och min första, lilla, snögubbe!



Jag och Roberto vid isbjörnsstatyn vid ingången till Cochrane!



Vi fann några huvudskyltar, eller vad det nu heter, att leka med, här jag som ett lekande barn!



Jag och Roberto som "natives", antar jag









Jag coh Roberto när vi "solar" :P




I en affär fann jag denna stora isbjörnsskinn, viktigt att påpeka är skylten till vänster där
det står: IN STORE PHOTOGRAPHY PROHIBITED, haha, något som Roberto
upplyste mig efter jag tagit bilden och några andra bilder XD



Då det är förbjudet att klättra upp på isbjörnsstatyn som visades tidigare fick jag nya mig
med att sitta på denna vid the polar bear habitat!

Trick or treat?????

Hello :)

Hoppas allt är bra med er där hemma :)
Med mig är det bara bra, jag känner mig väldigt frisk och glad och skolan börjar komma tillbaka till det normala nu efter nästan alla har varit sjuka. Och här pratas det väldigt mycket om H1N1 fortfarande, det är många som ska ta sprutan nu och jag fattar mig inte riktigt på det. Men det är deras val.
En sak som hände i veckan var att en tjej på 19 år från kanske två timmar iväg från Cochrane var ute och gick i hennes by antar jag och sen blev hon uppäten av två varg/räv liknande djur. Usch, vilket hemskt sätt att dö på men det är så det är här, de blir uppätna av djur, björnar som kommer in i deras trädgårdar och rotar i deras sopor, haha, Welcome to Canada.

I måndags redovisade jag mitt projekt med Nathalie och Bobbie, vi hade "fixat" en bal för sistaårseleverna och lite längre ner kommer en bild på vår model där dansen skulle vara :)
I onsdags så fixade jag coh Roberto våra pumpor som Lucie hade köpt till oss. Det var lite äckligt att gröpa ur den och det var rätt så svårt att skära i den men det var roligt och jag är väldigt nöjd över mitt resultat :)
I torsdag lagade vi hemmagjord poutine till middag, vi gjorde våra egna stripes av potatis, den röda lilla saken vi använde var så söt och det gick snabbt och enkelt, sen var det bara att göra såsen och riva ost, och där hade vi vår egen poutine, och det är helt otroligt hur mätt man kan bli på det :)
Sen i fredags skulle man vara utklädd i skolan och jag hittade en elfdress bland lucies saker, det var säkert hälften av eleverna som inte var utklädda, men det var rätt så många who went in for it, och det var rolligt att se på, något som jag kanske kan ta med hem till min egen skola. Denna dag gjorde även Lucie pumpapajer, åhh det är så gott, speciellt med "grädden" vi har till och man får en julkänsla :)
Sen i lördags var det trick or treat dags, fast innan det på dagen spelade jag, Roberto, Lucie och Yvon TRUBBLE, det är något som liknar Fia med knufff, och det var så roligt och det blev en massa skratt och "dödande", hahah!!!
Efter middag var det att göra sig iordning för att gå ut på trick or treat. Jag klädde ut mig som häxa och Roberto var någon blå gubbe. Och sen var det ut och gå, på avenuerna och streeten. Vi var säkert ute för 2,5 timme, tiden gick väldigt fort och när vi kom tillbaka hade vi MKT godis och snacks. Jag kände mig som ett litet barn där jag knackade på dörrarna och sa trick or treat och vi var ju tyvärr de enda ungdomarna, men vi är utbytesstudenter det kan man skylla på. Det är bara så roligt att folk bara ger så till en, de känner ju inte ens oss, men där var ju några hus som inte gav. Vi blev aldrig nekade, som tur var, men man såg var man kunde gå in och inte gå in. men vår avenue var helt full med ungar fast när vi väl kom tillbaka var det tyst ute, inga ungar ute vid 8.
Ja, vi fick ihop en massa saker, 60 mini-chipspåsar var och en massa annat godis, haha snacka om att man var i himlariket :)
Under vår tur så knackade vi på hos den svenska mamman här, dum som jag var så sa jag inte bus eller godis, utan jag sa det på engelska. Hon kände inte igen mig, men jag bar ju trots allt en utklädnad, sen så frågade jag hur hon mådde på svenska så då fick hon reda på att det var jag. ahha, kändes så fult att prata svenska och jag pratade med en sån dialekt att jag snabbt bytade till engelska vilket även hon höll sig till. Hennes dotter Maja är väldigt blyg och jag fick se hennes kanske två meckor gamla bebis Sofia. Jag får snart gå dit där, men har inte riktigt varit rätt läge då hon har varit höggravid och just fått barn.
Vanessa och Max, två barn som är släkt till Lucie och som hon även passar ibland kände igen mig direkt även om jag inte kände igen dem. Och skälet till att de kände igen mig var min accent. Och Jestina, en tjej från skolan, när jag knackade på hennes hus, trodde faktiskt det var där hon bodde, så hörde hon mig från dörren och sa "ohh, it's Anna" haha, hon kände också igen min röst. Ja, de säger ju att jag pratar med en big accent, men som med skånskan, jag förnekar det, men nu har jag ju insett hur brett jag egentligen pratar, speciellt när det är nytt. Men jag trodde inte det kom igenom så mkt vi engelskan, hatar min franska då mitt uttal suger och kanske är det därför? För att jag har en dialekt. Ja, jag vet inte om det är bra eller dålig med igenkännadent av min röst. Ja, det är väl bra för då vet de att de är jag, men jag vet ju inet om de gillar den så det är ju dåligt :P

Sen idag så var jag och Lucie iväg på en scrapbooking"kurs" för att göra julkort. För 20 dollar så fick vi allt material och de visade oss hur vi skulle göra 6 kort, då det var 2 av varje sort. Det var trevligt och tiden rann fort förbi.

Nej nu får ni ha det bar där hemma så ska jag ta det lugnt med mina treats :)


Notre maquette!

Min pumpa innan jag fixade den

Robertos och sen min pumpa!


Pommespressen!


Hemmagjord poutine!



Jag och Nat utklädda i skolan



Treatsen som min familj hade köpt för att ge bort, de har konstigt nog mkt kvar som de nu kan äta upp då de bara hade 101 barn som knackade på dörren :P Det var mindre detta år än förra året.


Me and Daniel, grannkillen som Lucie tar hand om :)



Vissa människor går verkligen helt in för halloween, just nu för att det rä just ser huset klent ut men det var späckat med saker kan jag lova. Om det var så många hus som dekorerade för bara halloween så ser jag verkligen fram emot jul, med alla ljus :)



Roberto och jag med våra påsar fulla med saker efter vår runda



Jag och Roberto med hundarna och vårt berg med treats :)



My scrapbooking material!



Mina sex hemmagjorda julkort, ja vet inte om det är så bra att visa er resultatet men jag vill ju visa att jag kan med, jag är också kreativ även om jag gjorde efter modellen som vi skulle i största mån!

RSS 2.0