Äntligen...

HEJ!

Förlåt för att jag inte bloggade igår, men valde att studera istället. Men mycket bättre gick det inte för det på min matteprov idag. Jag förvänatde mig en snödag, som de hade varnat om i skolan förra fredagen. Men nej så blev det inte så det blev att traska iväg till skolan, (det var halt då snön har börjat smälta, och nu för tiden är det bara runt 0 grader och det känns osm om det ska börja regna, inte kul alls, det måste komma mer snö, jag vill ha 1 meter), och stta sig och skriva matteprov i nästan tre timmar för att sen gå hem igen och nu tar jag det bara lugnt. Borde ta och kolla över inför franskaprovet imorgon.

Veckan som har varit har mest känts onödig och tråkig, jag har hela tiden längtat till denna vecka, för på fredag blir det snowboard. Det har jag sett fram emot så himla länge. Äntligen testa på snowboard igen och det ska göras med Josée, Roberto och Guy. Sen ska Erick, Pat and Anthony hjälpa oss, då de har åkt innan, om jag har fått det rätt. Ja, det ska bli kul, tråkigt bara att vi ska vara i skolan redan kvart över sex på morgonen, så det blir upp halv 6 :/ Ett år sen jag provade på snowboard senast på fredag med...

I lördagsmorse vid halv 9 bankar Lucie på dörren, överraskad om något i sömen att man skulle till Timmins 30 min senare. men det var bara att bege sig upp ur den sköna sängen och sen väl i bilen a stop by Tim Hortons och köpa varm choklad och en donut denna gång :) 49 cent plus tax för donuten och om den var god, karamel och äpple dounat, mums :)

Ja jag tror det var allt för nu, hoppas verkligen snön kommer snart, det är ju snart karnival och då måste isen vara tjock nog för ett isbad och jag vill ju ha mycket mer snö för skidresan på fredag.

Ha det bra!


Donut and hot chocolate :)

Rex in the car!


Chill...

HEJ!

Jag hoppas allting är bra där hemma, här rullar allting på som vanligt, fasar dock för franskan, exam i det nästa tisdag. Jag hatar franska, jag förstår mig inte på det läraren visar, men det är ju till och emd svårt för dem i klassen så då är det ännu svårare för mig. Men en vecka kvar och sen ingen mer franskalektion här. Då blir det säkerligen biologin man fasar för.

Veckan som har varit har väl varit rätt tråkig. Och varje morgon vill jag bara sova längre men det går inte och inte mycket sömn blir det på helgerna heller. Verkar som om jag inte kan sova så länge längre.
I veckan hade jag en muntlig presentation på franska på 7 min typ, jag pratade om Sverige och hade gjort en lite powerpointpresentation och jag känner mig mycket nöjd, kanske därför jag börjar strunta i franskan känns som om läraren får nöja sig med det.
Killarna i franskaklassen gjorde en film om vad man bör tänka på när man flyttar hemifrån för att studera. Vilken mat som är billig och hur man lagar det och vad man ska kolla efter och lite sånt, En väldigt rolig film må jag säga :) Sen berättade Isabelle i min klass om pepparkakshus, och hon tog med crackers och iceing (inte pepparkaksiceing för den stelnar inte, den är mycket godar) så vi i klassen fick göra vår egna miniatyr, eller nått. Hon sa att man ska vänta 5 veckor med att äta pepparkakshuset, varför vet jag inte då jag inte vet om hon sa det för det var ju på franska,

Lördag eftermiddag fram till söndag eftermiddag spenderades ute hos Josée igen, alltid lika kul. Att bara ta det lugnt, prata, åka snöskoter och träffa folk. Kändes osm om jag åkte kors och tvärs på snöskotern och jag hade ingen aning om var jag var. För det första var det mörkt och för det andra så känenr jag inte till området alls. Blev väldigt förvånad när jag upptäckte att jag befann mig i Genier (en liten by som fått sitt namn från den Yvon great great father, or something, inte som mitt efternman som fått namn från en by, utan en person som kommit och namngett en by) Ja, sen natt igen blev det och inte mycket sömn, men det är så härligt att vara där ute fast det är mitt ute i igenstans. Vi besökte även Mario (i klassen under mig) camp där det var lite folk, men det blev bara ett snabbt besök dit.

Jag fick två julkort från Sverige i veckan, lite sent må jag säga, vet inte riktigt när de skickades, men innan jul måste det ha varit, detta är ett bevis på att postgången i Canada är väldigt lååååångsam. Konstigt då det står att breven är förstaklassbrev. Men tre veckor ska det ju inte behöva tas :O men jag tackar :)


Franskaklassen när vi dekorerade våra "pepparkakshus"


Kariane och Lisa!


Isabelle!

Mitt hus!



Martin och Vez hus, det trillade tyvärr ihop några sekunder innan bilden hann tas!



Rex cutie, playing in the snow :)


Mina Vancover 2010 vantar, beställde dem via skolan, fick dem innan jul
så tänkte bara visa en bild på dem!



The guys lekte med en musfälla i Marios camp!



Jag och Josée :)



Me and Fluffy (Josées cat), katten får alienögon av kameran :P



Ha det nu gött allihopa :)

School...

Hej!

Denn vecka har varit väldigt tråkig, inget har hänt direkt. inte vad jag kommer ihåg och jag har även varit dålig med kameran så inga bilder denna gång.
Jag är väldigt trött nu, var hos Josée igår och firade hennes 17-årsdag med lite annat folk i min ålder och hennes föräldrar. trevligt var det men det blev en sen natt med 6 timmars sömn. Så nu sitter jag här trött och vill bara ta det lugnt, men det kan man ju inte göra. Skolan började i onsdags så nu är det att börja studera igen. Men snart är dessa ämnen över, om två veckor är det examsweek. Ett prov om dagen kan man säga, och sen är vi lediga på fredagen, men då anordnar skolan en skidresa till Mont Kanasuta i Quebec, en bussfärd på 2,5 timme tror jag. Så nu måste jag bara lämna in min lapp och pengar så fort som möjligt på måndag så jag kommer med, bara 45 platser. Ett litet ställe, men det verkar som de har svarta pister :) Och nu denna gång ska jag testa på snowboard igen, det var så himla kul förra gången jag testade men det blev en del blåmärken från dagen.

Jag som sagt började skolan i onsdags, åhh vad man önskade att man kunde sova längre men nu blir det bara att sova ut på helgerna, men denna helg blev det dock inte mycket. Jag gick onsdagen, sen torsdagen var jag på den engelska high schoolen in town för vollybollturnering, satt mest hela tiden, fick knappt spela något :/ Ja det är roligt att kolla på men man vill ju känna sig mer aktiv, inte bara sitta hela tiden, jaja, slapp skola i alla fall :) sen skola på fredagen sen var man helt slut. 2 dagar i skolan och man var slut och nu väntar 5 dagar, usch, men bara att längta till helgen då och sömen man kommer att få :)

Ja det var allt för mig, ha det bra :)


HAPPY NEW YEAR!

God fortsättning på det nya året allihopa!

Jag kan inte förstå att det redan är 2010, 2009 har gått så himla fort och det har helt klart varit det bästa år i mitt liv. Och jag hoppas att 2010 blir minst lika bra. Och jag förstår inte att jag nu har varit här i 4 månader, 6 månader kvar innan man kommer hem till skåneland igen och allting. Jag både längtar och vill stanna här, men jag vet att när det väl är dags kommer det att vara skönt att komma hem, men nu ska vi inte tänka på det.
Nu är det nytt år och nya tag, jag har sagt innan att jag inte skulle bry mig om vad jag äter under 2009 när jag kom hit, ska mer bry mig 2010 då man har testat på det mesta så nu blir det nya tag med träning och mat med Lucie, skönt att vollybollsäsonegn har börjat då med :) träning imorgon. men skolan börjar inte förrän onsdag och jag vill inte tillbaks, det har varit så skönt med lov nu, kunna sova hur länge man vill, ja jag har sovit till 12 varje dag typ och då har jag gått och lagt mig tidigt med. Jag vet inte vad som är med mig, jag kan bara sova hur länge som helst (men vaknar ofta), det är som om jag tar igen 3 års sömn, för på 3 år har jag haft kvällan och skolan hela tiden. Med 2010 ska jag även ta tag i franskan och skolan (det går så himla segt, trodde jag skulle förstå allting nu i alla fall, men jag får ta mig i kragen på riktigt nu), vad mer ska jag göra, jag vet inte, kanske vara mer på och inte vara så mycket "hemma" i mina tankar.
På onsdag åker Filip över till Canada, men västkusten och sen kommer Jonatan några veckor senare för att besöka han. Konstigt att de kommer till Canada, samma land som mig, men fortfararande massor av mil ifrån (närmare bestämt hela avlånga Sverige om inte mer), ja det var det.

Det har snöat hela dagen idag, mest smått snö för det är så kallt som -20 och det ser nästan ut som det regnar men det är snö. Efter varmebölja vid jul fram till nyår kommer det nog förbli kallt nu, -10 och under. Och idag var det -36 med vinden och inatt -46 med vinden. Usch inte så att jag vill gå ut direkt, men om man måste (sen till skolan får man bara klä sig rätt).

Som jag nämnde förra gången skulle jag åka till Dans camp (närmare bestämt Jenns man, Dans föräldrars camp (marielle och Guy)). Och det gjorde vi med, åkte på tisdagmorgon och var där vid 12 tiden. Det tar först minst 30 min att köra dit; ut ur townen, över isbron (där ferryn var innan, läskigt att köra på is :S) och köra så långt man kunde med bilen, där Jenn, Guy and Dan väntade med tre skotrar. Sen var det att sätta sig på snöskotern, eller ja jag åkte i släden då vi var 7 pers och bara 3 snöskotrar, och åka där i 20-30 min. Trodde det var typ 10 min iväg men det tog typ aldrig slut och man såg dåligt i släden men det var härligt ändå.
Sen där har jag inte gjort så mycket, sovit en hel del, ätit men samtidigt inte mycket. På tisdagskväll efter middagen begav jag, Roberto och Dan och sen Guy ut i saunan för att basta, kändes skönt att bli av med all död hud. Sen gick jag och Roberto ut tre gånger för att ta en massa foto (eller ja Jenn och Lucie) medan jag och Roberto "badade" i snön. Åhh det var skönt att komma in sen efter varje gång må jag säga och man kände sig bättre efteråt när man kom in i stugan. Dagen efter var det att fiska, skönt väder ute med typ -5 så vi gjorde små hål i snön (Dan för det mesta) för att sätta ut metspö för att sen senare på kvällen kolla efter fångst (ingen fångst tyvärr). Varken jag eller Roberto är tillåtna att fiska och de andras fisketillstånd gick ut dagen efter. Så det testade jag på lite grann ändå, vi skulle ha testat på att köra snöskoter ute på isen (30 cm tjock ju) men det blev inte av, en annan gång kanske. Och det var även när att jag testade på att skjuta ett gevär. men det var en skön tid på campen med Roberto, Lucie, Yvon, Jenn, Dan, Marielle och Guy och hundarna; Rex, Giz, Cocotte and Micha.
Jag följde med på Dans skoter när han och Yvon körde iväg på onsdagkväll för att lämna Jenn vid bilen för att köra hem. Fick testa på 80 km/h (50 är max on the trails, no speedlimit on the ice) och det var jättehärligt.
Sen på torsdagförmiddag var det att bege sig hemåt och då satt jag än i gång i släden och skulle hålla i Giz, (Rex och Giz har små söta vinterdresser och sen kuponger de ligger i), det var inte kallt men det snöad och sen vind på det och Giz vill hela tiden se Mami och Dadi så det var svårt att skydda hans söta huvud mot snön under den 30 min långa färden. Så kockan 2 pm den 31 kom vi hem och då var det att göra vid sig fort och fixa skjuts ut till Josée, 20 min out in the bush too. Så vid 6 efter mycket kludd var man äntligen där och sen efter ännu en skjuts kom vi till Isabelle vid 10. Väldigt trevligt men jag kan säga att nyår är inte så hemma, långt ifrån. Det är inte direkt stort här, Lucie och Yvon firar inte det direkt de hade till och med tänkt att gå och lägga sig innan tolvslaget om inte Dan och Jenn var på vägen tillbaka från Timmins.
Där var inga fyrverkerier och vi var nere i Isabelles källare vid tolvslaget, vi hade en countdown men inte en ordentlig då alla klockor visade olika så vi hade en egen och sen gick vi alla rundor och kramade varandra och sa happy new year och sen namnet. Ja det var allt, och sen var det ett nytt år. konstigt, inte alls som hemma och absolut inte som förra året.

dagen efter var det spagetti och spagettisås middag hos Marielle och Guy med Jenn, Dan och sen Melanie och Morris (var mest för att hålla Melani och Morris borta från planerna på deras buck and dow (eller hur det nu stavas)). För dagen efter var det Buck and Dow för Melani och Morris (de ska gifta sig i augusti och Melani är Dans syster) Och innan bröllop har de typ en foundraising för att samla in pengar till brudparet och deras bröllop. Så de anordnar en fest som de tar 5 $ i inträde för och sen kan man köpa biljetter för att vinna saker och dricka. Och all vinst går till bröllopet och det hela ska egentligen vara en överraskning för brudparet men de visste redan om det.

Så det var nog allting, nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av det sista två dagarna av mitt lov
Ha det gött allihopa!



Första omgången: Det rök som bara den om mig och Roberto
så därför ser man mig bara lite smått i bakgrunden.
Bara för att visa den stora kontrasten, jättevarmt mot jättekallt!


Så himla rolig bild, röken runt Roberto och han visste/såg inte att Rex var där,
men det ser ju så ut!


Man måste ju ha en hoppbild, så himla fint med mina svarta strumpor, men jag vill inte skära mig på snön


Jag var lite feg att ha t-shirt på mig, Roberto gick ut utan tröja och strumpor :O


The brothers!


Jag försöker göra hål i isen, den är typ 30 cm tjock, ja det är hårt arbete så Dan fick
hjälpa både mig och Roberto när vi skulle spela in när vi gjorde hål i isen :P


Underbar dag :)


Man är så himla klumpig i ski-doosuiten, här är i alla fall:
Jenn, jag, Dan och Roberto!

Måste bara visa denna bild då jag rä så himla stolt att jag tog den :)


Haha, en rolig sak som jag hittade i stugan!


The camp, sovrummen är på övervåningen, trevlig stuga :)


Jag på snöskoter!


Tre snöskotrar, tre slädar och tre bilar (jenns bil saknas) var det som behövdes för att ta oss ut,
den röda bickupen var väldigt bra lastad

Söta Micha (dans föräldrars hund) i sin snödress :)

Me on the ice on the way home from the camp

Jag och Josée på New years eve :)


Lucie fick en armydress for Giz i julklapp av en granne. Giz gillade det inte alls men han är så söt

RSS 2.0