Miss teen Pageant och älgkött :)

Tjabba tjena hallo!!!

Hoppas allting är bra med er, med mig är det bara bra, har kommit ut från förkylningen plus att jag är mätt och belåten, efter ännu en bit av Lucies goda Carot and zukini cake :)
By the way, kakan jag la upp bild på förra veckan hade visst ett annat namn, Rocky roads, och det är definitvit min favvo som jag ska önska som födelsedagsdessert :)
Ja förresten, killen som dog förra veckan i Timmins på grund av svininfluensan hade visst nån muskelsjukdom så det gjorde att hans immunförsvar inte var det bästa och därför dog han då han fick svininfluensan.

Alla i skolan har varit krassliga och vi har fått en massa lappar om svininfluensan och om hur vi ska skydda oss mot influensar och förkylning. Ja hosta i armvecket och absolut inte i handen. och tvätta händerna ofta och alla, inklusive jag, går runder med alkogel i fickan för att ta typ varannan minut, haha nej men vissa verkar ta det så ofta. För att så många har varit/är sjuka och så var det snack om att de skulle stänga ner skolan för någon dag, men det hände inget med det och det verkar inte som om det händer något med det heller.

I veckan som har gått har det varit ännu fler college and university presentationer, det må vara tråkigt att lyssna på då det inte rör mig alls, men det innebär att det är ingen lektion och jag kommer att sakna de små avbrotten vi har nu haft ibland. I tisdags under en presentation frågade de var Tunisien ligger, för den skolan hade varit där på skolresa, och ja, jag fattade inte riktigt frågan men Martin in min årskurs fick mig att räcka upp handen, och då frågade jag vad de menade och sen när jag fattade så svarade jag ju såklart norra Afrika, och på grund av det fick jag ett Kingston 4 G usbminne, haha det säger man ju inte nej till :) Det verkade som ingen annan visste svaret, det verkar som de här bara vet saker om sitt eget land och det runt omkring medan vi hemma vet allt möjligt, vår kunskap är mer bred av något slag.
I tisdags så åt vi älg som var fångad en vecka tidigare, som vi fick av Lucies bror Gasto (tror han heter så), gott var det fast det smakade som vilket annat kött som helt tyckte jag :P Men lite mer tuggmotstånd för en gångs skull, kött alltså.

I torsdags när jag vaknade var det rätt så mkt snö ut, men nu ute ser det mer ut som en skånsk vinter. Det kommer lite snö då och då men det är inte tillräckligt kallt för att det ska lägga sig, och det har varit slask ute nu, en typiskt skånsk vinter dvs. men här är det ju som tur bara höst här. Vissa säger att det ska bli en regnig vinter, det kommer att vara kallt men det kommer regna och nrä regnet når marken kommer det vara is, det ser man ju inte fram emot. Andra säger att det kommer att bli den kallaste vintern sen 70-talet, ja man ser ju mer fram emot det, men kyla är jag ju inte big fan av men det är ju bättre än regn och is.

Igår så var jag på Miss Teen Ontario North Canada Pageant vilket hölls i Cochrane. Skälet till att jag åkte dit var att Jessy, Jean-Marcs flickvän skulle sjunga två låtar, hon har väldigt bra röst men jag hade aldrig betalat 20 $ för den pageanten, man fick inget att äta och jag tyckte det var billigt gjort, men det var ändå roligt. För Jessys föräldrar, Robyne och Glenn, kom ner med Jessy från new Liskeard. Och vi hade en god middag och efter vi varit på pegeanten for vi hem och spelade spelet Things..., ett väldigt roligt spel och det blev väldigt mkt skratt kan jag tala om. Det var så mkt lättare när det bara pratades engelska, man kände sig mer med i gemenskapen då, så det blev en sen läggdags, klockan 2, därför tillåt jag mig själv att sova och ta det lugnt till 12:30 idag :)
Det var tänkt att jag skulle åkt till the haunted house vid the Polar bear house som min skola annordnade, men det blev inget av det då det först kostade 9 $, jag var på miss teen pageant och jag var den enda som ville dit. Synd att jag missade det, men jag tror det hade varit 9 onödiga dollar att betala för det.

And by the way, nu är det exakt 2 månader = 61 dagar = 1464 timmar sen jag träffade Lucie för första gången och även Lotte,  Om man plusar på en timme så var det första gången jag kom till Cochrane i mörkret och träffade Yvon, Jean-Marc, Ti-Rex och sjuka Gizmo. Jag kan inte fatta det, tiden har gått så himla fort, så mkt nytt man har redan fått sett och prova på, och mkt mer att vänta sig. Det har inte helt varit en dans på rosor men det hade jag inte förväntat mig heller att det skulle vara, men det är ett äventyr som jag ska göra det bästa av så det blir en helt oförglömligt år.

Efter jag har varit här så länge har det kommit fram till hur mkt jag ogillar vissa saker.
-För det första kan man inte dricka vattnet från kranen, det smakar för mkt klor och det är inte bra för kroppen.
-För det andra så källsorterar de inte här, alls, i alla fall inte Cochrane. Jag fick nästan damp när jag såg att de slängde en lampa som gått ut bland alla andra sopor. Och saken är det att de slänger batterier på samma ställe, hur kan de? Vad hjälper det att vi gör i lilla Sverige om ett så stort land som Kanada inte källsorterar alls, så förbannad man blir. Så då var jag tvungen att fråga Roberto hur de har det där han bor, och han sa att de tar i alla fall ut batterierna, wiho något de gör. Jag kan bara inte fatta att de inte tar ut de farliga sakerna i alla fall.
-Mjölkprodukterna kostar så mkt mer, jag menar hemma kostar 1,5 liter 10 kr. Här kostar 2 liter 4 $ med skatt.  Och sen har de inte fil, crème fraiche och lite andra saker. Jag fattar bara inte hur det kan kosta så mkt.
-Skatten som de aldrig har med i priset, så om en sak kostar 1 $ kostar det helt plötsligt 1,20 $ eller något. varför kan de inte redan ha skatten med i priset hade gjort allting så mkt enklare för inte tänker man på hur mkt mer det kan bli när man köper något dyrt.
-De många och jobbiga reklamerna på tven, som tur varar de inte så länge, men ändå jobbigt med paus varje 5-10 min.
Ja det var säkert något mer jag har tänkt på men nu kommer jag inte ihåg vad det var.

Förresten glömt att säga det men för nån vecka sen provade jag på Aquafit med två tjejer från skolan. Vi hade vattengympa i en timme med typ 20 andra plus 40 kvinnor. Haha, det kändes fult att skumpa runder där med dem när vi var de enda unga. Jobbigt som bara den var det för armarna och knappt något för benen. Jag hoppas det blir mer av vattengympa för dte var trots allt kul och bra för kroppen :)

Men det var allt för mig, nu ska jag ta det lugnt, kanske gå till sängs, för i veckan händer det mkt saker. Plugga, utskärning av pumpa, halloweendance och trick and treat :)




Älg!!!



Snow :)



Haunted house invitation!



Ticket Miss Teen Pageant!!!



Jessy singing!



Alla deltagare från de olika townen runt omkring.
Flickan med den stora kronan vann och ska delta i den stoa Miss teen Pageant Canada!

Pumkinpei och sjuk...

Hej där hemma!

Just nu är jag lite småkrasslig, i fredagskväll började jag känna av halsen, det kittlades, men jag tänkte det går ju över. Sen under lördagen när jag var i Timmins och gick runder en massa blev det värre och på det började jag få ont i ryggen, där nere nästan vid rumpan. Men jag tänkte, här ska det inte klagas, men sen när jag kom hem från Timmins så var jag trött, halsont, ryggont och varm, så ja det verkade som jag hade dragit på mig en riktig förkylning och blivit lite sjuk. Jag som aldirg blir sjuk, har nog inte haft feber på 5 år, nej konstigt. Till och med så jag var rädd att jag hade fått svininfluensan, det var en kille i Timmins som dog på grund av den i veckan, så man blev ju lite rädd. Det blev nästan 12 timmars sömn inatt och efter att ha varit uppe nu ett bra tag mår jag mkt bättre. Halsen inte lika irriterande, inte ryggen heller och jag känner inte av någon feber så det blir skola imorgon även om jag inte är så kry på det.

I måndags var det Thanksgiving, och det blev trots allt lyckat. till mesta dels av dagen stod Lucie i köket och maten var jättegod. Lucies ena bror Richard hade kommit upp från Montreal för att jaga älg, tyvärr fick han åka hem igen utan någon älg. Så han var där på middag och med han så hade han sin flickvän Joanne, hon har varit tsm med en från Sverige så hon har varit i stockholm och jag tror det var småland. Så man kunde prata lite om Sverige med henne och de andra. Annars var det bara jag, Roberto, Lucie, Yvon, Jen och Dan. Trevligt och gott med kalkon, det man brukar fylla kalkonen med, typ bröd, var himla gott och det med Lucies hemmagjorda potatismos, jag var nöjd och glad :) Dock uppskattade jag inte att alla åt så fort och att maten snabbt dukades av från bordet. Vi brukar ju hemma ha framme maten i kanske 1,5 timme så man kan gå många gånger och koppla av. Denna kväll smakade jag även pumpapaj, var lite skeptisk mot det för jag trodde inet jag gillade pumpa, det gör jag kanske inte, men det stoppade inte mig för att smaka och det var väldigt gott det med. Det smakade nästan som mjuk pepparkaka, inte big fan av det, men det var godare än det och speciellt med något som liknade grädde till. Det blev även en bit av Lucies blåpärspaj så jag gick och la mig mätt och glad :)

Vad har mer hänt i veckan som har gått? Jo, det har varit lite småstressigt. Läxorna rasslade in, undrade när dem skulle komma, så jag började stressa upp mig över dem. Efter att ha pratat med min franskalärare om franskaboken som vi skulle läsa och göra en bokanalys på till imorgon, och det kom fram att det var min första franska bok jag läste blev han väldigt chockad och gav mig en ny. Den andra var ju trots allt en bok för grade 12, och jag fattade kanske 20 % av boken och det kan man inte göra en bokanalys på. Så jag fick låna typ en barnbok, Noémie, med stor text och lite bilder. Omkring 150 sidor som tog mig mindre än 3 timmar att läsa och jag fattade kanske 80 %. Mkt bättre, så nu har jag börjat på bokanalysen, och jag behöver inte ens vara klar med den till imorgon för läraren, så ska göra så gott jag kan med den idag och om jag inte blir klar så får jag helt enkelt vänta med att lämna in det, man får ju ha lite privileger med att vara utbytesstudent :P

Igår var jag i Timmins med familjen, vi skulle byta Robertos laptop till en annan och leta efter vinterdress till mig, tyvärr hittade jag inget, inga kläder i syn för mig inte :/ Istället köpte jag tandkräm, tanborstar, balsam, shampoo och andra småsaker och kom fram till hur dyrt det egentligen är, fy. Sen bar det av till Jen's house för att kolla på The proposal, väldigt bra film som jag har velat se de senaste 4 månaderna typ.

Sen idag så åkte vi iväg med bilen för att Lucie och Yvon ville visa oss naturen, det är ju mest för Robertos skull då allt är nytt för han för jag har ju redan sett detta klimatet. Så vi kollade på höbalar, ett litet litet vattenkraftverk, vetefält, the ferry poch lite annat smått och gott.

Middag idag var pasta med tofu och böner och chili och som vanligt sallad till, och efterrätt idag blev tosar tarts (tror det stavas så). Det är typ kakbotten (nästan som digestive) och sen toffe, mashmellows, sokcer och choklad. Så mumsigt värre, så nu sitter jag här jättemätt :)

När man är borta verkar det bara hända dåliga saker. I fredags avlivades Kelly, grannes underbara söta hund som har varit där i 8 år, min lilla stumpa stina, som jag brukade kalla henne, precis som Anders kallar mig. Men det var det bästa för henne för hon har mått väldigt dåligt de senaste veckorna och man vill ju inte att de man håller av ska lida, men ändå sorligt speciellt när man är på andra sidan jorden när sånt händer, jag orkar inte med något mer sånt, ta hand om er och RIP Kelly.


Thanksgivingdinner!!!

Pumpkinpie :)



The house with all the leaves!



Jag och Roberto på en höbal under vår tur idag!



The ferry!
På vintern så går inte båten utan man kör över själv, det är på andra sidan här som Dan's familj har sin stuga så det blri väl att använda snöskotern dit i vinter, mysigt :)




Jag på trästockar under vår tur idag!



Dagens mat!



Tosar tarts, lite bränd så ingen vacke bild men väldigt gott :D

Uppskattar kommentarer men skriv gärna vem det är från, fick nämligen ett anonymt inlägg förra gången.

Ha det bra där hemma så ska jag krya på mig och göra lite läxa nu!

Höst vs snö!

Nu sitter jag här i min säng och lyssnar på musik, utanför har det börjat snöa, igen, och jag sitter med marbou. Det är 4 grader ute så det innebär att snön inte lägger sig och det kommer bli blask av det hela men det ser fint ut i alla fall :)

Denna vecka har varit väldigt händelserik och inte direkt på ett bra vis. Imorgon är det Thanksgiving och därför ingen skola, trodde i mitten av veckan att den dagen inte skulle bli någon rolig dag direkt men det börjar arta sig nu.
Jaha, så vad har då hänt. Klockan 1:30 am på onsdagen ringde Yvon hem och grät, han berättade att han hade nästan hade fått en hjärtattack, det hela ligger i familjen och många har dött innan 50-årsåldern på grund av det. Så när jag vaknade i onsdagsmorse så var det en gråtande och förtvivlad Lucie man såg, hon hade inte sovit sen
han hade ringt. Yvon var i Chapplo och ringde själv efter ambulans och efter snabbt fått motverkande medicin så fick han ingen hjärtattack och när han väl kom till Sudburys sjukhus i torsdags för att göra en massa prover och eventuellt operation av något slag visar det inget på hjärtat.
I torsdags körde Lucie ner till Chapplo där Yvon var för tillfället och träffa han en timme innan han förflyttades till Sudbury, så det var hem igen. Under tiden så var Renelle här och lagade mat. Denna dag var det meningen att jag och Roberto skulel vara med på en frivillig skolaktivitet "une nuit sans abri" dvs en natt utan tak för att samla in pengar till townens foodbank. De sov i kartonger, om de ens sov, de hade en liten eld och sjöng tillsammans, dagen efter serverade skolan frukost för alla. Vi deltog inte då någon måste ta hand om hundrana här hemma och det var väll bra det för där var ingen från min årskurs, det var kallt och hårt, skönare att sova hemma då.
Sen i fredags lämnade Lucie för att åka till Sudbury. Så sen i onsdags har jag varit hemma på lunchen för att rasta hundarna, och i fredagsnatt sov de i min säng, vilket betydde att jag blev väckt halv sju, halv åtta och var tvungen att gå upp klockan nio en lördag, usch.
Men nu är de hemma och allt verkar vara bra. Det blir bara att ändra vad Yvon äter och i veckorna som kommer ska de åka iväg för att ta prover och möta läkare i Timmins för att se vad det är som är fel. Så Thanksgiving blir trots allt av därför lagade Lucie en kalkon igår, så imorgon blir det thanksgiving firande med kalkon och paj, kanske pumkinpaj? Även om familjen inte firar thanksgiving direkt så får jag ändå prova på det lite :)
Om det var mkt för Lucie sen innan, så var det ännu värre nu. Jag menar sen jag kom hit har det bara hänt saker, de mesta negativa: Hundarna blev sjuka, Sergio, Jean-M får ett jobberbjudande de bara letar efter en assistent, Jean-Marc ger sin flickvän Jessy en promise-ring (efter mindre än ett år de känt varandra) och stannar i New Liskeard hos Jessy, Jennifer berättar att hon är gravid (nu i tredje månaden), Giz kommer hem (svag), Rex kommer hem men är väldigt svag, Sergio (vi vet inte om han kommer eller när han kommer), hundarna mår bra, Roberto och Sergio historian, Yvon får nästan en hjärtattack. Ja det var nog det.

I fredags behövde en familj hjälp med att passa deras två söner mellan 6:15-7:15 och då Lucie skulle iväg tidigt fick jag offra mig att passa dem. Det var inte mkt att göra för som tur var så sov de hela tiden så jag bara satta där och försökte hålla mig vaken och kolla på barnprogram pån tven. Man kan ju offra sig ibland att gå upp klockan sex när man annars kan sova till minst halv åtta varje dag :)

Igår när vi kollade på film ringde Renelle och sa att det snöade där hon var så det blev snabbt ut där vi upptäckte att det med snöade, så ut med Roberto och få han att röra snön och vara i det. det var kramsnö men tyvärr har den redan smällt iväg. Bäst det väl för när den kommer tillbaka vill jag har rejällt och att den ska stanna!

Ja, nu ska jag gå och äta middag med familjen ha det bra!

PS: Måste säga att ni är dåliga på att kommentera och att det skulle vara väldigt kul med lite respons!

En trevlig överraskning som hundarna gav mig när jag kom hem trött efter passat två ungar när de sov mellan 6:15-7:15. De hade rivit sönder en tissuebox, igen, man kan inte lämna något som de kan få tag i!

Höstfoto tagit på dagen igår.



8 timmar senare ser vi detta utanför dörren. Här Roberto ute för första gången i snön, även första gången för Rex!



Kalkonen som jag, Roberto, Lucie, Yvon, jen, Dan och två bröder till Lucie ska hugga in på imorgon på thanksgiving!
Ser inte så gott ut där men gott är det.


Höst vs snö!!!
Löven har inte riktigt fallit från träden ännu, så bilden ser rolig ut, men nu ser man inte längre någon snö där ute. Det kommer väl snart igen och kanske stannar till april?

Älskade cookie :)

Tjabba!

Vad har hänt denna vecka som har gått nu då?
Ja, inte så speciellt mycket. I måndags var det tänkt att jag skulle gå på ett vatten gympapass för 5 $ med Kariane och Célyne och deras mammor, men det blev inte så då de alla inte kunde, men senare i år kanske. Istället blev det att jag och Roberto åkte till Tim Hortons arena i Cochrane för att kolla ishockey. på måndagarna och onsdagarna möts två lag, samma lag varje gång. Det är typ en träning och perioderna varar i 10 minuter var. Kul att titta på, lite kallt inne i arenan, men jag saknar närkontakten mellan spelarna. De är inte tillåtna att göra det, och det är både killar och tjejer som spelar från grade 9-12 typ. Om jag vill se närkontakt får jag åka och kolla på när de äldre spelar match i samma arena på torsdagarna. Det sägs avra fullt varje gång, arenan är i och för sig liten, väldigt liten, och det kostar 3 $.

Sen i tisdags var jag i Timmins med grade 11 och 12 för att kolla på olika universitet och college, de måste besluta var de vill gå senast november, svårt beslut som jag inte skulle kunna ta nu, men de flesta har vetat sedan länge vad de vill bli. Jaja, det var typ som SACO mässan nere i Malmö fast mkt mindre. Vi fick i alal fall gratis mat och man hade chans att vinna saker. Tony i min klass vann i alla fall högsta pris, en apple mac notebook, ja det hade man aldirg sagt nej till. På senaste tiden i skolan så har vi lyssnat på en del presentationer om de olika universiteten och collegen, ja det är i alla fall skönt, även om man inte fattar allt under dem och inte orkar lyssna så  slipper man lektionerna.

Jean-Marc, Lucies son, kom med hans flickvän Jessy till oss i fredags. Jessy bo i New Liskeard och det är där J-M har varit den senaste månaden och kommer vara nu för att ta en kurs tills han vet något om sitt jobb i Timmins. Så i och med att de kom körde vi till soptippen ute i skogen 30 min iväg med vårt släp fullt med skit, när vi kom dit upptäckte vi dock att det var stängt och vi ville inet köra tillbaka med allt så det blev att vi körde 100 meter iväg och lasta av skiten där, vad kan man göra? olagligt men man kör inte tillbaka med allt igen och kommer tillbaka en annan gång. Tog ett foto men tyvärr måste jag radera det för annars kanske någon kan sätta dit oss. Så för att ingen skulle upptäcka oss körde vi en helt annan väg tillbaka, haha.

I lördags blev det än en gång Timmins, upp klockan 8 för att köra nio, innan det körde vi in om Tim Hortons i townen för att köpa en varm choklad, väldigt gott och jag känner att det kommer att bli många såna i vinter, för man kan inte motstå dem. Vi körde till Jen och Dan även denna lördag för att inför vintern byta isolering under det mobilahuset så att värmen hålls inne. Medan männen gjorde det så åkte jag, Lucie, Roberto och Jessy in till Timmins för att köpa dator och kamera till Roberto, vi fann det men dator är slö så vi får åka tillbaka inom 2 veckor för att lämna tillbaka den för att köpa en ny. Letade efter hörlurar till min ipod, fann några jag vill ha som är jättebra men de kostade 129 $ utan taxa, blir väl 150 $ med vilket är 1000 svenska, inget jag tänker köpa, inte nu i alla fall. Fixade nummer till HP i Kanada för att ringa imorgon och fråga om min dator som dör typ hela tiden. Till lunch blev det min första subway here in Canada. Sen bar det tillbaka till Jen's för att slappa och kolla film. Såg bland annat: Ghost of girlfriends past, väldigt bra film, rekommenderar jag er att se.

Veckorna som har gått har varit kalla, vi är nere på 0 grader och det är höst. Löven har börjat falla och det är regn ganska ofta. Det är kallt och snö har skymtats till lite. Den 29, i tisdags, vid 8 tiden var det snöblandat regn. Väl nere på marken var det blött men jag kunde visa Roberto snö för första gången. Sen dagen efter den 30 så visade sig snö igen, denna gång inte snöblandatregn men smått och det lades sig inet på marken men det snöade.

Jaha och nu Mexiko saken. I torsdags kunde Lucie meddela Roberto att han kunde packa upp sina saker för han stannar här. Sergio kommer inte, han fick trots allt sitt visum nekat så EF har nu skjutit upp hans utbytesår. Han kanske kommer till januari men i och med att han är ung kan han skjuta upp det till nästa år, om han hamnar här då är inte helt säkert. Så nu ska Roberto Lopez bo här med mig och Lucie, han är väldigt blyg och han umgås mkt med tjejerna från grade 11. Han har två engelska lektioner, en lektion på franska och sen gym. Så först ska hans engelska bli bra innan han kan gå över till franska.

Idag när jag ringde hem fick jag reda på att farmor min gick bort klockan 06:10 denna morgon, hon somnade in precis som har velat de senaste åren, och jag unnar henne det. Även om jag velat att hon skulle vara där för evigt förstår jag att hon inte kan vara det, då hon inte har mått bra och har velat dö en längre tid så har jag också önskat det, hur dumt och hemskt det än låter. Men nu blev i alla fall hennes önskan sann and may her rest in peace.

By the way: Tjejernas hockeylag tjänade in 1200 $, nästan 10000 kr för skoldansen, det är väldigt bra och med en mer skoldans eller nått så har vi tjänat in tillräckligt mycket för turneringen tror jag, det måste vi ha gjort i alla fall :)

Det var allt för denna vecka, ha det bra :)

En kaka som jag har blivit förälskad i i skolan, kostar bara 1,5 $ vilket jag finner billigt för dess storlek och godhet medan mina klasskompisar finner den dyr, hemma skulle den kostat mins 3 $!


'
The invetation for the schooldance the 25th of september!




En av de kanske 10 Tim Hortons i Timmins!




Tony med hans nyvunna Apple mac notebook!




Familjens bil, man kanske inte ser det men det snöar, smått smått och det lades sig inte på marken men det snöade litegrann.

The Candyshop :)



Jag och Kariane när vi tog skolfoto den 23 september




Dans bröllopspresnt till Jen när de gifte sig för mer än ett år sen: Hunden Co Cot!




Jen's och dan's feta katt Rasin, tror jag den heter




Jag och Giz :)



Hos Jen: Jag och Lucie med Giz och Rex och Co Cot!

RSS 2.0