Fettisdagen!

Hej

Oj, hade helt och hållet glömt bort att blogga, inte för att jag har gjort något speciellt, och har varit upptagen med annat, bara glömt bort det, vilket är väldigt olikt mig. Men jag känner att mitt minne börja svikta lite, ja i alla fall på onödiga saker, så nu kanske viktiga saker vill börja fastna istället, om det ändå vore så väl.

Jaha, vad har då hänt? inte så mycket. Mest bara tagit det lungt, men i torsdags var jag som sagt i Hearst (2,5 timme iväg) för den sista vollybollturneringen innan de två bästa lagen skulle gå vidare. så vi behövde som sagt ge allting, men tjejerna spelade inte så bra, eller jo de spelade bra men de andra lagen har blivit bättre så det blev bara två vunna set av 10. Men det kan bero på att sista matchen brukade vi inte direkt allvar. det var den matchen som jag fick spela nästan hela, wiho, men det var för att det inte längre var någon viktig match, så jag fick som sagt äntligen spela :) Och jag gjorde en väldigt bra block (tack vare min längd), och de andra tjejerna kallade den bästa blocken på hela säsongen, haha, blev väldigt chenerad. Sen gjorde jag en väldigt bra spike med, wiho :) Så det var väldigt kul och jag är nöjd, men vill spela/träna mer. Får se om där finns ett lag att spela i när man kommer hem, och om man har tid så klart, sista året då ju...

Jag var lite sen med semlegörandet men jag tog tag i det hela och bakade semlor i lördags, och trots att vissa blev brända blev det gott och bra. Och familjen tyckte det var gott. Mandelmassa är ju inget man kan köpa här. men Yvon gillade inte mandelmassa bara sådär, och Roberto inte direkt heller men med grädde blev det mycket bättre. Så jag fick äta 3 riktiga semlor med allting, sen idag tog jag en till men mandelmassan var dock slut så det blev banan istället. Ja nästa år ska jag kränga semlor som bara den :)

Håller på att boka inför min Ottawa resa med skolan, en musikfestival där nere, ska bli kul och intressant, dock så är det att det ska pratas bara franska typ, förutom jag som får prata engelska och alla andra kan prata engelska med mig men när man är runt folk bara engelska, usch hur ska man överleva 4 hela dagar med bara franska runtomkring typ :S Jaja, ska bli kul i alla fall, måste bara få tag i ett liggunderlag :S Och bestämma vilken väska man ska ha, båda är ju så stora...

Så nu har jag inte mycket mer att säga, så tänkte berätta lite om hur en normal skoldag är för mig.
Ja man går upp lite innan 8 (så himla skönt), sen traksar man iväg till skolan halv 9, för att gå igenom den storaingången (som är längre från mitt skåp) för den andra hålls nu låst. Gå till skåpet dumpa jackan och ta sina mattesaker, för att sen gå till klass. Om man har tid pratar man lite. När klockan ringer kvart i 9 börjar Oh Canada spelas (på franska), deras nationallsång tror jag, och amn måste stå upp. Sen så säger en elev från skolradion dagens bön, och det gör något med sina händer både före och efter (vet inte vad det kallas). sen får man sitta ner och eleverna som "jobbar" för skolradion berättar om lite saker, och vädret.  Sen börjar matten som man har med fyra andra personer, och det är typ knäpptyst, vilket jag tycker är skönt och vi får mycket gjort på lektionerna, så man har knappt några uppgifter att göra i läxa.
Sen efter matten går man tillbaka till sitt skåp för att hämta engelska sakerna, för tillfället läser vi en bok och den är faktsikt väldigt bra, för en gångs skull en skolbok som är bra. Vi är tre tjejer och fem killar, och det är skönt att 85 % av det talande i klassen är på engelska.
Efter engelska går man ännu en gång tillbaka till sitt skåp för att hämta sin väska och lunch, värma upp sin mat och om man inte har tagit med något får man köpa. Sen får man bestämma var man ska sitta ju och nu sitter jag med tjejer från grade 11, gillar jag mer för då sitter man i alla fall inte helt tyst. Ja lunchen börjar 11:20 och varar till 12:05 och jag gillar inte att den är så lång när man inte har något att göra. Men om Josée är där umgås man med henne och Erick. Sen lite innan 12:05 hämtar man sin pärm för att gå till musikrummet för att börja sin co-op, som är att göra skolans monthly tvradio (téléregard) med Erick och Roberto. De senaste gångerna har vi inte direkt haft något att göra. Vi är nästan klara, vi måste bara spela in komedin, som innebär att Riley och Pou (smeknamn) gör något fånigt, denna månad ska vi ha valentinestema på sketchen. Så vi måste spela in det och sen redigera det så vi kan visa det så fort som möjligt.
Efter co-op går man tilllbaka till skåpet, letar upp Josée och vi går till bilden, där vi har gjort en massa tråkiga uppgifter och snart börjar vi nog med det roliga. Och det är några som inte är klara med sina kurser från förra vecka så ibland har man suttit och pratat med dem, eller de har varit hos oss när the 10 grader var på sin Moosonee resa och det bara var jag och Josée i klassen. Väldigt kul, man har försökt se ut som man har gjort något, lyckades nog bra, men man har pratat en hel del. Och det gillar jag så man har lärt känna några personer lite mer :)

Ja det var allting, nu ska jag packa allting, måste ringa Josée och fråga om hon har ett liggunderlag och låna mig, sen är det the biggest loser, inga läxor (slappt schema som sagt) :) :) :)
ha det bra!




Semla :)

Min stolta baksida på min vollybolltröja, efternamn + favvonummer :)

Cochrane winter carnival!

Hej!
förlåt för förseningen allihopa, men i söndags var jag trött och hade inte tid, i måndags var min energinivå så låg så jag orkade inte, typ detsamma i tisdags, så nu onsdag (min tid) bloggar jag. Hoppas det inte gör allt för mycket.

Veckan som har varit har det hänt så himla mycket och jag har så månag foton så jag har svårt att välja, och det som har hänt är även svårt att förklara, men ska göra det så bra som jag kan.

Så vad har då hänt, jo hela veckan har det ju varit carnival, så skolan har varit lite annorlunda. Vi har haft möjlighet att klä ut oss till vissa bestämda saker hela veckan, men det gjorde jag tyvärr inte. I onsdags under första lektionen hade vi "aktion" det var typ klassrådet som "sålde vissa tjänster", anledningen till detta var att samla ihop pengar till Haiti. Vi fick ihop 450 $ vilket är väldigt bra, men skolans mål är att komma upp till 10 000 $, och senaste jag kolalde hade vi 7 000 $. Personerna i klassrådet skulle typ bära ens saker mellan klassrummet, städa ens skåp och de roligaste, köra runder en i rullstol i korridoren, och ha någon som rullade ut en röd matta innan man gick in i istt klassrum och personen som hade hand om det skulle säga något innan "kunden" gick in i rummet. Sen efter det var det att lyssna på Collège Boréal föredrag typ, ja man missade lektionen och det var inet så jobbigt att sitta där och lyssna. Sen på kvällen åkte jag till Tim Hortons arena (där man spelar ishockey och badhuset finns) för att kolla på Polis vs brandmän spela ishockey, tråkigt men jag hade Josée som sällskap och vi kollade inte så mycket. Estelle, Josées syster Dilias bästa vän, som är född samma år som mig födde sin son Kian i december, ja alldeles för tidigt för att få barn, men han är så söt, i alla fall jag och Josée såg över han för några minuter och jag fick hålla i han, så liten. Och om mindre än 3 månader är det Jenns tur :)
I torsdags var det vollyboll turnering i Kapaskusing, 1,5 timme iväg. Vi vann 5 av 10 set, så nu är vi på tredje plats i serien, och för att gå vidare så måste vi vara på första eller andra plats, så det gäller att ge järnet imorgon i Hearst (typ 3 timmar iväg). Ja fick tyvärr inte spela något denna gång heller och jag känenr på mig att det inte blir något spel för mig imorgon heller. Men det är antagligen sista turneringen och jag är ju med för att få upplevelsen så jag följer med ändå. Man missar ju skola som sagt. När jag kom hem lite i 6 på kvällen blev det att stressa sig iväg till the torchparade, ja om jag ahde missat det på grund av vollybollen och inet fått spela något hade jag blivit väldigt förbannad. Men ja, jag kom i tid, så jag gick med lite folk från 9th grade, varav Page Johson, en tjej med svenska släktningar, och härom dagen såg jag henne med byxor från ett svenskt märke (komme inte ihåg det nu men det var något med Blå). Ja, det var kul och det var en massa folk ute som gick med facklor, och efteråt så fick man gratis varm choklad och en hot dog. Sen till sist hittade jag Erick och när vi var på väg till the Chargers game fann vi Josée. Så det blev en tur hem till mig för att sen gå till matchen (ja man kollade väl inte så mycket som vanligt, man är där för att träffa folk och jag fick en massa frågor från some 10th grader, men ja det var kul). Sen åkte jag med Julie och en massa annat folk ut till Clem (i klassen under mig) camp, det var hans födelsedag så vi som var där (typ 20 pers) dansade och hade kul. Jag coh Josée var hemma vid 2, och när man vaknade dagen efter så bestämde jag mig för att inte gå till skolan. Det var en aktivitetsdag, det hade varit kul att gå och se, men där var typ ingen jag direkt kände som skulle dit.
Så på fredagen lite senare följde man med Josée hem och var där tills man fick skjuts hem.

I lördags så åkte man och kollade på the winterparade i centrum, en massa saker såg man, sen efter det var det lunch hos Yvons syster, och sen begav vi oss ner till sjön för att jag, Josée och Roberto skulle göra The Polar Bear Dip. Vilket innebär att man går in i en sauna med baddräkt för att sen när man är varm nog gå ut i kylan och hoppa i ett hål i isen. Ja jag trodde det skulle vara värre och kallare än det var, och djupare med men jag kunde stå upp. Riktigt härligt, så det blev 5 gånger sen efter det kände man sig så himla bra och varm, och mitt hår lockade sig för att det var blött och började frysa xD. sen åkte vi hem för att sen äta på Mandarin (en kinesik restaurang), sen efter att ha landat begav man sig ner till sjön för att leta upp Josée och deras tält de hade på isen, men när man väl kom dit skulel de åka hem så man följde med och sov över. Dagen efter var det tänkt att man skulel gå upp vid 6 för att Dilia skulle jobba vid 7, men tack och lov så fick man sova längre och kom inte in förrän 10. Då åkte man till the crasch derby (eller något) för att se en massa gamla och dekorerade bilar köra på varandra och den som är sist kvar och kan köra vinner. haha, väldigt kul bara att det var kallt om fötterna och det snöade. Köpte två "beavertale" för 4 $ stycket, riktigt dyrt men gott, det är typ deg som är doppade i kanel och socker.
Från klockan 5 am till 3 pm på söndagen, så var det en fisketävling på sjön. De hade märkt en fisk och den som fångade den fisken skulle vinna 25 000 $, en snowmobil, en fyrhjuling och en annan sak. Ingen fångade den men i det tält jag var i vann två personer två pris, där fanns 1 (största fisken), 2 (andra största fisken) coh 3 (tredje första fisken). lite coolt att två vann från samma ställe.
Sen när man väl hittade Roberto blev det en helikoptertur över Cochrane, kostade 35 $ dyrt, för det var inte så fint väder och det var nog inget speciellt. Men jag fick en del bilder och det var rätt kul.

I måndags var det familyday så man var ledig från skolan och jag vaknade upp snuvig som bara den, och hade ont i halsen och det kändes som man hade feber, inte kul men sånt man får ta om man har varit utomhus en hel del, och haft frusna fötter och uppe rätt sent. Skolan i tisdags var väldigt jobbig då näsan rann hela tiden men jag börjar känna mig bättre nu, så jag hoppas jag får spela imorgon, jag hoppas att någon skadar sig faktiskt. Ska dock åka redan klockan kvart i 7 imorgon, inte så tidigt om man jämför med hemma där man åkte den tiden ibland, men ja sen kommer man hem efter 5 kanske 7-8.

Skolan är rätt kul då jag gillar mina ämnen och det går bar coh man träffar mer folk och man pratar mer :)

By the way, jag klagar ju på att här är lite snö, och ja det tycker jag fortfarande, men de senaste fem dagarna har det snöat mycket men smått så det har väl kommit omrking 30 cm sammanlagt, men när allting väl lägger sig så sjunker det ju ner plus att solen är uppe ibland, så det ligger väl max en halvmeter, halvägs asså. Det får komma hur mcyket snö som helst, bara lite jobbigt att skotta men det kan man ta :)

Det var allt, ha det bra :)

Bilddax:


"aktion"


Me and Kian :)


People with their torches


Min fackla och elden!


The fire and firemen!



Cool, person som sprungit med facklan i Canada, hade denna dress på sig och sin fackla, tyvärr sprang de inte genom Cochrane?!


Carma, Josées kusin Chris hund :)

Begining of the parade!


Cochrane turns 100 years this year!


Miss princess pageant deltagare!


Tim Hortons :)


The school, with their project to get money for haiti!


Mine and Josées favvocar!


Haha, stämmer rätt på mig, fann den hos Yvons syster (Joline) när vi åt lunch där i lördags

My jump into the iswater!


Josée and I after the polar bear dip, jag posar med chokladisbjörnen som varje person fick efter doppet :)


Me and Lucie :)


Begining of race 1!


Crash!!!!!


Me and Josée with ours "beavertales"


Me and Roberto before entering the Helicopter!


Cochrane, you can see the school, and my avenue!


Cochrane! You can see the school and the lake!

Cochrane!


Cochrane with the lake and all the hutts and people!


Ja det var alla bilder :)
Ha det gött!


snö var är du?

Hello!

Hoppas alllting är bra med er där hemma i snön. Här är allting bara bra, bara att jag är trött och vill ha MER snö!!!!

Så vad har hänt i veckan då, ja nytt schema som jag gillar mycket bättre än det förra även om jag gillade det förra, allt förutom franskan då förstås.
Så nu har man som sgat matte, sen engelska, sen lunch och sen börjar vår co-op så Roberto ska lära oss (mig och Erick) denna vecka hur det går till att redigera vidios och så. Sen ska vi bara hitta på saker att rapotera om och börja filma och sedan redigera. sen efter det har jag art, roligt värre då man kan använda sin dåliga kreativitet :P

I vecakn har det varit mycket vollyboll. Måndag, tisdag och onsdag träning. Sen torsdag började vår riktiga serie, men start på den engelska high schoolen. Vi vann 7 av 10 set, och vi ligger nu på delad första plats. Jag fick dock inte spela någonting, vilket är väldigt tråkigt, den enda avbytaren och jag fick inte spela. Men tjejerna spelade bra, men jag tycker ändå jag skulle ha fått någon speltid, men det är kul att kolla på även om det är nervvrecking ibland, och man missar ju skola :)

Sen i lördags blev det en tur till Timmins, Jean-marc och Jessy skulle komma dit för att säga hejdå till Jenn och Dan innan hon ska föda. För Jean-Marc har fått jobb nere i Toronto och ska vara där i tre månader och sen vara ledig i två månader osv för 5 månader. Så vi stack ner till Timmins and did some grossery, och kollade på This is it med Michael Jackson, riktigt bra film, rekommenderar den verkligen. Måste köpa den någon dag. det blev en sen lunch på Boston Pizza, och gud vad god Pizza jag och roberto delade på där, bbq chicken pizza tror jag den kallas :) sen mer mat senare på kvällen fatta vad mätt man var efter det.

Har nu varit här mer än halva tiden by the way, fem månader kvar tills man är hemma typ. och samtidigt som det känns "fem månader sen är man hemma :)" känns det "bara fem månader kvar här? :("

GRATTIS PÅ födelsedagen Jonatan, om du nu ser detta :)

Ja det var allting!

Förresten gå in på denna hemsida:
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=anna , vi kollade upp våra namn när vi var i Timmins, det är bara på skoj men värt en titt :P

Ha det bra :)



My schedule for the whole year. Bad picture...

The girls in action!

Boston Pizza, yummy :)

The cat, hiding by the shoes and are laying on my jacket!

 


Skidresa och New Liskeard!

Hello!

Sent inlägg denna vecka med, men jag var så trött igår när jag kom hem så jag tog det hellre lugnt än att sätta mig här att blogga.

Veckan som har gått har det hänt mycket, i alla fall till skillnad från de tidigare. Så vad har då hänt. Jo det var ju först examensvecka, (jag hade precis skrivit en massa och så bara försvann det :( ),
okej, måndagen var det matteprov som gick sådär. Senare på kvällen satt jag barnvakt för någon timme för grannbarnen. Väldigt enkelt då de gick till bädd efter en timme och sen satt jag vid tven tills mamman kom hem.
Tisdagen var det det fasade franskaprovet, som gick bättre än förväntat.
Sen var man ledig på onsdagen och det hände inte så mycket. Jo hjälpte Lucie med att hitta organistaioner som skickar iväg utbytesstudenter, för hon hade fått reda på att Ef skulle läggas ner i Ontario. Så jag tror nu hon har hittat 2 framtdia jobb i två olika organisationer, vi får se vad som händer med det.
Torsdagen var det tursitprov i en timme sen var det att bege sig hem igen, sen var det träning vid halv 4. Och sen kom Josée till mig vid 7 då hon skulle sova över hos mig. Då hon bor där hon bor och vi skulle iväg tidigt dagen efter var det lättast så. Vi var först ett litet tag hos Eric Tremblay, sedan begav vi oss till Chargers (hockeygame) för att sen efter 10 min bege sig därifrån då Candyce kom och vi stack till Tim Hortons. Efter det begav vi oss till Eric igen, där vi var till 11 åd vi var tvugna att gå. Och bra var väl det för vi somnade inte förrän efter 12 då vi låg och snackade. sen upp vid 5, ingen höjdare med 4,5 timme då man ska hålla på hela dagen. Men efter mycket möda kom vi iväg till skolan, efter 6, kallt var det och mörkt. Jag åkte i Francines (Karianes mamma) bil, med Kariane, Lisa och Célyne. Så ingen sömn där. Vi kom fram vid 10 men det tog en himla tid vid uthyrningen så man kom inte upp förrän 11.
Det kändes väldigt konstigt att stå där med snowboard, man känner sig så frihetsberövad då båda fötterna är fast tillsammans. Och jag ångrade mig nästan direkt att jag hade valt snowboard. men man hade ju inget val och även om första åket tog en himla tid och man svettades som en gris så gick det bra. Det är de första 20 minuterna osm är värst. Måste bara säga att backen som jag testade (den som var den enklaste i början) var brantar än på Vallåsen så det var inte lika enkelt i början som förra gången). Tyckte synd om Pat och Anthony som var tvugna att åka med oss när vi andra tog så himla lång tid. Efter ett antal åk och lunch så beslutade jag mig för att ta den brantaste backen (som var öppen) och först åket gick inte så bra, man fegade och man kasade nerför mer än hälften, inte kul. Nästa gång gick någerlunda bättre. Men sen var det nog, foten värkte då man inte var så fastspänd med fötterna som förra gången och brädan följde inte med. Så efter 2 kommer Célyne och vill byta sina skidor med min snowboard, så glad man blev :) Även om Snowboard är kul så är skidor mitt liv när man åker iväg på skidsemester. Får se om jag åker dit nästa gång skolan ska iväg, det beror på om de brantaste backarna är öppna eller inte, om de inte är öppna känns det inte som om det är någon idé.
Vi åkte hem igen vid 4, så var man hemma vid halv 7. vad öm man var i kroppen då, en massa blåmärken på vänster knä och min rumpa ömmade när man satt ner. Och nacken kändes inte så bra dagen efter. Ja, man kände att man är väldigt otränad. man var väldigt trött så man slocknade vid halv 10.

Dagen eftr gick man upp vid 7 för att köra till New Liskeard vid 8 med Lucie, Yvon och Jean-Marc and the dogs. Nästan samma tur som dagen innan, men jag stängde in mig med min Ipod och vilade ögonen. Vi åkte dit för att besöka Jean-marc och hans flickvän Jessy. De har flyttat in i ett litet hus utanför New Lieskerad, Halebery (tror jag det stavas) som de och Jessys pappa och mamma (glenn och Robin) har renoverat. Väldigt fint. SEn åkte vi in till New Liskeard vid 1 där jag tog en fika med Lotte och hennes vän Christina (en Italiensk utbytesstudent från en annan organisation), sen stack hämade Lucie upp oss vid 3 då vi åkte tillbaka till halebery. Där vi hängde tills hon åkte hem efter 6. Sen blev det middag och vi spelade bowling (tjejer mot killar), Jessy, Robin, Lucie, Lyne, Jag och Brooke mot Jean-marc, Glenn, Yvon, Derek, Roberto och Loren. Och tjejerna vann 2 av tre omgångar. Och det var ju inte vilken som helst bowling. Det var bowling med fem käglor :O  Och inte nog med det så var bowlingklotet liten som en killerboll och där var inga hål i den :O Det var inte alls lika kul som riktig bowling, och sakta gick det med, och allting gjordes typ manuelt, man fick räkna poängen själv. Gammalmodigt. och sen tröttnade man ganska snabbt och det hela gick inte alls ut på kraft, så jag stod vid linjen och skcikade iväg klotet genom benen, gick mkt bättre. nej, inet så kul. Och sen gick vi tillbaka till huset där vi snackade så sen läggdags där med. dagen efter tog vi det lugnt och handlade lite saker. Sen åkte vi hem och var hemma igen innan 5. Då var man trött igen så tidig läggdags där med.

Idag var det en ny termin vilket innebär nya lektioner :) Jag skulle börja med att ha en matte kurs, sen engelska, sen lunch och sen accouting (men fick byta den mot coop, jag ska göra skolans månadstv med Roberto och Erick Martin under en lektion varje dag, ser jag fram emot, så denna vecka ska alla (som har coop på eftermiddagen) fylla i en massa papper och ha en lektion tsm, det var kul då vi pratade en del, hahah) sen testade jag på biologi. Och om jag tycker biologi är jobbigt och tråkigt i svenska tänk er då i franska, jag förstod inet någonting typ, så efter lektionen gick jag till vår schemaperson och fick bytat till bild med Josée. Vid två med en massa 10th grader, så hon och jag ska läsa för grade 11 tsm under lektionen, ser jag fram emot :)
Så denna semster ser bra ut, speciellt med den efterlängtade engelskan :)

Så det var allting från mig, ska ner och kolla på the bachelor nu, chaque lundi :)
Ha det bra!







Så bilddax, många denna gång!

Lisa, jag och Célyne i bilen på väg till Mont Kanasuta!


Pistkarta, dne vänsta kanten med de brantaste backarna var inte öppna denna gång :(

Backar!

Me, cool picture, får jag säga :)

Pat längst bort, sen Guy med sina söndriga skidbyxor, och sen Roberto!


Schoolpeople!

Pat och Anthony!

Man ser ju inte backen :O XD hahha, skräckande med snowboard, but a peice of cake with skies :)

Josée i den brantaste backen (som var öppen), när vi tog en liten paus i väntan på Pat och Anthony!

Vanessa och Pat (en annan Pat)

Célyne, Roberto, Guy, Josée och Riley!

Josée, jag och Célyne :)

Skolfoto med folket som åkte dit, tyvärr saknades det typ 10 pers, där i bland mig :(

The bowling in Halebery

Fem käglor och en litet bowlingklot :S


Tjejerna vann :)

Skoldekoration inför OS! Vet inte om skolan har gjort dem eller vad? Såg de bara idag,

najs är det i alla fall :)

 

 

Så det var allt från mig, ha det bra :)


RSS 2.0