Sick....

Tjena hopp allihopa!

Hoppas allting är bra med er, med mig är det inte så jättebra, men gårdagen var värst. Ni, vet kanske som sagt att jag aldrig blir sjuk. men igår, då var det andra bullar. Influensa antagligen, men som tur var spydde jag inte, det är det sista jag gör, så låg hellre där med magknip och spya upp i halsen hela dagen, haha trevligt värre. Ja, Lucie var värst sprang till toaletten typ 30 gånger under dagen, och hon är också aldrig sjuk. Men nu mår vi bättre även om vi inte är helt återställda.

Veckan som har gått har varit väldigt bra, även om det var svårt att komma tillbaka efter lovet. Inget speciellt har hänt, men veckan har ändå varit bra.
I torsdags under sista lektionen åkte vi till vår arena (ishallen) och kollade när skolans tjejlag spelade ishockey mot lärarna och några elever. Tyvärr förlorade tjejerna i sista stund. Skålet till matchen är för att tjejlaget ska iväg på turnering i veckan som kommer, det var meningen att jag skulle följa med, men beslutade mig till slut att inte följa med, då jag åkte till Quand ca nous chante... med skolan en månad tidigare. Men lycka till :)

Ja, idag och igår har det snöat typ konstant så det är vitt överallt, synd bara att det är plusgrader ute så det smälter typ. Vill ha minusgrader så att det kan stanna och bli värre ;P Men ja, hoppas kan man, än är vintern ej över. Även om de flesta här är trötta på snön och de vill för en gångs skull ha en snöfri påsk. Så Lucie kan gömma godiset utomhus.
Ja, det är redan påsk, helt ofattbart, och i torsdags hade jag nu varit borta i 7 hela månader, det känns inte så länge, tiden går så fort, allt rinner på så snabbt, och det är nu 3 månader tills jag kommer hem. Man både längtar och inte längtar. Det är så slappt här. Men hemma är allt bäst ändå för allting finns där.

Ja, det var allt, nu kommer lite bilder....
Ha det bra :)



The players!

Lördag!


Söndag!


Marchbreak

Hej!

Ja, i veckan som gick var det marchbreak, och jag kan tala om att det har varit det tråkigaste lovet i hela mitt liv. Jag brukar alltid ha en massa att göra när det är lov hemma, då man inte hinner med det annars då skolan tar en allt för stor del av ens liv. Men ja, det blev mycket snack och ingen verkstad, och det rä verkligen det jag hatar. Att man pratar bara en massa så blir det inget av det. Det är ju inte så att jag kan göra något, för jag hatar att begära saker och ting av någon, och hatar att upprepa mig och måste konstant påminna. Men jag antar att det rä så jag måste vara för annars blir det bara prat. Sen att man inte har körkot eller bil gör inte det hela mycket bättre. Men på måndagen blev det i alla fall en tur ut till Josée där man sov över till nästa dag. Sen på fredagen blev det en inpuls resa till Timmins med värdfamilj, då Lucie skulle äntligen köpa en laptop. Och det var allting jag gjorde på lovet, ja jag tog det lugnt och man tappade bort räkningen på tid och rum.

Det hände en sak i måndags i byn. Det var två tjejer Chelsea och Micah, vet inte vilka de är, men i alla fall två 16-åriga tjejer från den engelska skolan. De fick för sig att stjäla Chelseas storebrors bil och ta en sväng, eller något. Och rätt som det var då det inte är en asfalterad väg de körde på så voltade bilen, för vägen är skumpig och geggig. Ingen av dem hade bilbälte på sig, så både flög ut ur framrutan. Och det slutade med att föraren (Chelsea, ingen av dem hade bilbälte btw) fick hjärnskakning och en massa blåmärken och förmodligen chockad. Men hon var i skolan i måndags. Dess värre gick det för Micah som fick flygas till Ottawa, och för tillfället är hon förlamad från höften och ner och det ser ut som om hon kommer att vara det i resten av sitt liv.
Tragiskt, livet har knappt börjat i den åldern. Men ja de får väl skylla sig själv lite med, för det första var de inte direkt änglabarn, sen hade ingen av dem körkort, sen stal de en brors bil och sen körde de utan bilbälte. Ja de båda är skyldiga, men för det är ett liv förstört, då hon med 99 % chans inte kommer att få bort förlamingen och sen skulden på Chelsea.

En rolig sak dock att veckans väder har varit så himla konstigt.
Måndagen började med en massa plusgrader, inga moln på himmlen, 35 grader i solen och 20 garder i skuggan, rena sommardagen.
Tisdagen var det fint med, men lite kallare, mer moln och vind, som en vårdag.
Onsdagen var en blandning mellan vår och höst.
Torsdagen var höst.
Fredagen var vinter, det var åtminstone -5 grader ute, vind och sen snöade det lite med.
Ja så vecka 11 erbjöd alla årstider på samma gång.
Och det håller på så fortfarande, ena dagen jättefin, nästa jätteful.

Ja, det var allt för mig, nedan kommer lite bilder på "snön" utanför mitt fönster.
Ha det bra
kram



15/3!


17/3!


21/3!
No snow...

...

Hej!

Om det har hänt något roligt denna vecka kommer jag inte ihåg det, det har varit en tråkig vecka typ, inget har hänt.
Jag har haft min essay att tänka på och som vanligt börjar man i sista sekund, hatar det, men det ät så jag är men jag måste ändra på det när jag kommer hem. Får säga till mamma och pappa att de får vara mer hårda på mig när det gäller skolan, så de kollar mig så jag kan för en gångs skull vara klar i tid. Jag måste bli mer hård på mig själv, det är bara här jag inte riktigt behöver bry mig. har faktiskt pratat om det med Lotte idag (utbytesstudenten från Tyskland). Men som vi sa, vi kommer att klara det :)

I torsdags eftermiddag åkte typ 20 st (11th and 12th grade students) från min skola till Europa med skolan. Det är något de anordnar med EF typ, och de ska vara borta tills måndag v.12. Det är ju marchbreak nu, ja det kallas marchbreak här och inte springbreak, för i normala fall är det inte vår vid denna tid på året men just för att jag bestämmer mig för att åka iväg så blir det såklart ingen riktig vinter. Jag, pratar mycket om detta det vet jag, men är bara så himla besviken på vintern...
Ja, tillbaka till Europaresan. det är vart annat år, och de besöker först London, sen åker de till Venedig för att avsluta i Paris. Är lite avundsjuk på dem, jag vill med resa, men jag är ju som sagt här, det är ju en resa.
Så i fredags var där inte mycket folk i skolan, europafolket var borta och sen var det många som skippade skolan. Lite tråkigt, men folk åkte iväg på semster (stugor) och sen några åkte för att besöka sina kommande universitet/college.

ja det var allt för mig, ett tråkigt inlägg. men förhoppningsvis har jag mer att skriva om nästa helg
Ha det gött allihopa :)

PS: Stort GRATTIS på 20-årsdagen till Caroline Palm och Wictor Hwam :)

Raka av håret :O

Hej!

Ser man på, jag bloggar på en söndag, det var länge sedan man gjorde det.
Med mig är det bara bra, skönt att det är helg men den börjar nu leda till sitt slut så man får ta och sätta igång med läxorna nu. Har inte så mycket, men matteprov på tisdag och sen en engelska exxay som ska lämnas in på fredag. Så det är rätt skönt.
Torsdagen var väldigt slapp, hela dagen gick typ åt för vår skolas Haït projekt. Vi har nu nått vårt mål, samlat in mer än 10 000 $. Så alla från skolan, samlades i gymnastiksalen och sen uppträdde en trollkarl, sen efter det var det frågesport med lärare vs elever och den som vann fick spinna ett hjul och se vad personen som förlorade skulle göra. Sen avr det lunch och en gymnastiklärare började sin löpning mot 30 km. han sparng det på 2 timmar och 22 minuter och 38 sekunder. Jag hade gissat på 2 timmar, 32 minuter och 42 sekunder, och de i min klass sa att det var för kort tid. Men den som gissade närmast hade bara satt 5 sekunder för lite, men han vann i alla fall en cdspelare (tror jag). Sen efter det gick vi tillbaka till vår lektion, var typ på bilden i sammanlagt 30 min. för annars var jag i gymnastiksalen och sen fixade med téléregard, för vi spelade in alltihopa. Ja, under dagen så rakade några personer av sitt hår, varav en var en kvinna :O. Jag skulle aldrig raka av mitt hå, inte ens om jag fick 10 000 kr för det, eller jo om kanske 10 år, men inte nu. Nu fick inte dessa personer pengar, men ändå.
Sen fredag var en normal dag, och ja helgen har varit lugn.

Ja det var allting, nu ska jag gå och äta middag, klockan är bara halv 5 :/ men ja, middagsdags
ha det bar allihopa som läser!




En lärarinna på förskolan rakade av allt sitt hår för Haïti sake, llite roligt att hennes två söner med gjorde det. Så nu är det bara hennes dotter och man kvar ;) ahha, eller inte.

Kan ni se poolen? ;P

Snön far sin väg nu när Yvon var ute med the snowblower!


Quand ca nous chante...

Hello :)

Hur är allting där hemma nu när snön verkar smälta? De flesta jag känenr verkar glada över det, och det kan jag förstå för det är Skåne vi snackar om. Det är en annan sak när de börjar smälta här :O Och vi inte har haft en enda snödag ännu och inte ens 1 meter, då blir man väldigt besviken, men det sägs att det kommer alltid någon storm i mars så hoppas och innan springbreack v.10 så man får en snödag :)

Ja, förra gången berättade jag att jag skulle åka till Ottawa för en musikfestival med skolan, det var närmare bestämt Orléans lite utanför Ottawa, så stannade aldrig i Ottawa, utan abra åkte med buss i mörkret. Det var meningen att bussen skulle lämna vid 8 tiden på morgonen men vi kom inte iväg förrän efter 9 tiden och nästan 12 timamr senare var vi nere vid skolan musikfestivalen skulle hållas på. Vi hade några pauser under bussresan så det tog sin tid och att det var dåligt väder och en olycka framför oss gjorde det inte så mycket bättre. Men jag klagar inte, jag älskar att åka buss, bara sitta där och lyssna på musik, slappna av och inte göra något vettigt.
Helgen gick väldigt fort och mycket vettigt gjorde man inte, bara tog det lugnt och lyssnade på musik, när olika skoler uppträdde för att ha chans att vinna saker. Men mycket sömn fick man inte, och inte fick man sova eller vara i gymsalen som vi tjejer sov i, mitt på dagen. Så 6 timmars sömn varje natt förutom den sista som blev 4 timmar, var man väldigt trött när man kom hem. och inte blev det bättre att man bara sov på en filt och sen hade en annan filt som täcke.
Vår skola vann för bästa gruppen och det berodde på att tre kilalr från my grade och min franskalärare framförde något som kallades barbershop tror jag, det innebär att de bara gjorde en massa ljud med sin mun, väldigt svårt att förklara.
Frukosten var helt okej, men lunchen var inte god och tror inte middagen var någon höjdare heller för på fredagen gick vi till donken, och sen på lördagen vid 2 stack vi till ett shoppingmall, och yeah I was in heaven, äntligen kunde man handla, så jag drog med Brooke och Abby (tjejerna från min skola som jag lärde känna och var mest med), de blev nog rätt trötta på mig, men jag vill handla och det var inte mycket vi gick för det var inte stort. Men jag fick i alla fall inhandlat två par byxor, en klänning, 5 t-shirtar och sen hade jag köpt en canadabikin på onsdagen och sen på fredagen en bandtröja från ett franskt band som uppträdde, de var väldigt bra (heter exterio) även om jag inte förstod va det sa. Och ja allting jag köpte var i alla fall på rea och jag fick mycket för pengarna så jag rä nöjd, men nu får jag ta det lugnt med shoppandet för ett tag. En rolig sak hände i en av affärerna, jag provade nämligen en tröja och sen när jag skulle ta av den så fastnade jag i den vita magnetsaken som sitter på saker för att det ska pipa om man stjäler det. Och där var jag fast, och jag gjorde det bara värre, och Brooke kunde inet hjälpa mig men sen kommer en av expediterna och hjälper mig. Men var väldigt rädd där även om jag skrattade, för det var nära att jag skulle behöva använda en sax och nej det skulle inte se riktigt klokt ut och aldrig att jag ska klippa mitt hår.
Efter vara på the mall och ätit middag så drog vi till en annan fransk skola vid 6 tiden för att vid 7 kolla på en koncert med franska artiser (som ska sändas på tv i maj). Och man fick sitta ner och det var rätt kul och man förstod rätt bra när programledarna pratade. Och jag och Abby och en tjej som satt bredvid mig Zoey hade riktigt roligt. Speciellt åt en person i arrangemanget räknade in varje gång något nytt började. jag som inte gillar franska och Zoey som inte gillar att prata engelska hade det lite svårt ibland, men det var ju bra träning för henne för jag höll mig till engelskan.
Ja sen vid 7 lämnade vi på söndagsmorgonen och sen vid 5 var vi hemma igen, och jag ville inte gå av den sköna bussen. Sen när man kom hem blev det att kolla på förlägningen av Canada vs USA i hockey och när vi sa till Lucie att Canada vann trodde hon inte oss, haha. Roberto var tvungen att visa henne på hans dator för hon ville inte gå ner och kolla för i så fall skulle vi ha lurat henne. Hon var nämligen för nervös och arg för att kolla på förlägningen.

Måndagen i skolan var helt okej, men det var tisdagen som var bäst för man gjorde knappt något. Då jag jobbar för téléregard så skulle jag ta bilder och filma när the girls junior spelade vollyboll i skolan. Det var en tävling mellan fyra lag för vem som skulle åka till den riktiga och stora vollybolltävlingen i Ontario. Så man missade lite matte, lite engelska och sen co-op och art var man i gymsalen. Tyvärr förlorade tjejerna finalen mellan de sista två lagen, men de spelade bra coh de ska vara stolta.

Idag, onsdag, var det roligast på bilden, då jag försökte förklara bilder genom att skirva på franska och Pat gjorde sin engelska, vi hade gärna bytat, men tack för hjälpen även om jag var bättre ibland :P haha, känns bra att vara bättre på engelska än någon som bor här med, då han har bara bott i Ontario i sex år och började lära sig engelska då, men han pratar bra, det är bara hans stavning antar jag.

Ja men det var allting, måste påbörja min essay i engelska av booken Flowers for Algernon, riktigt bra och intressant bok, men vet inte vad jag ska börja, det går så segt. Sen imorgon är det knappt någon skola då vi ska göra aktiviteter i och med Haiti eller något.

ha det bra så höres vi förhoppningsvis på söndag!



Vår skolas uppträdande!


The boys performing!


Den snygge killen i bandet Exterio!


Les 20 ans de l'APCM!


Brooke innan föreställningen började!


Några artister!


Artisterna!


Zoey och jag!


Jag och Abby :)


The boys under sitt andra uppträdande!


Jag och Josée i tisdags, var tvungen att klippa ut Brooke för annars var jag tvungen att ta bort bilden!


Förresten, tror att semlor bara är en svensk tradition och samma som att vi har en speciell våffeldag även om det äts våffler överallt.

RSS 2.0