A try to fish?!

Hej!

I veckan som har gått har det var så himla fint väder, llite regnskurar då och då dock, men 30 grader varmt på vissa dagar, och det har då varit perfekt att det har varit långledigt, mayrun kallas det. Och det är oftast den helg som alla åker iväg och fiskar med sina familjer på deras camp, eller så åker ungdomarna till en glänta som kallas Mustango (om jag har fattat det rätt) för att festa. Så i måndags (idag har vi varit lediga från skolan).
I onsdags åkte jag med Pat och Guy när de fiskade i lac Labelle, 10 min iväg från byn. Det tog ett tag innan vi bestämda plats då det var så himla mycket insekter, speciellt myggor så hela min kropp är full med stora röda myggbett nu... Det var väldigt kul och varken jag eller Guy vet riktigt hur man fiskar så Pat fick hela tiden komma och hjälpa oss. Guy fick till och med upp sin krok i en elledning XD haha men där hängde andra sen innan så det är inte bara han som lyckats med det. Sen när jag och Guy äntligen gett upp kan Pat börja fiska, men då fastnar han med sin krok på bottnen och han försöker få upp det, men lyckats inte så bra, först gömmer jag och Pat oss bakom bilen men sen står vi närmare och ja det är då det händer. (Ni vet kanske att man kan vika ett spö i mitten så det tar mindre plats) Det var det som hände, linan bryts och den del som Pat inte höll i flög 5 meter bak där jag står, och träffar min rakt i pannan.Både jag och Guy börjar skratta och Pat förstår inget. Haha, jag hörde bara ett schwish och sen en smäll, och sen började det såklart göra lite ont. Haha, men jag kunde verkligen inte luta skratta, så sen kom jag hem med en liten bula men inget man riktigt kunde se, bara känna.
Sen i torsdags kollade jag på Montreal vs Flyers och nu äntligen vann dem, men de förlorade dock i onsdags och i måndags, så de kom inte till final.
Sen i fredags kom Lucies bror på besök, det är en reunion för gamla elever som gått på den franska och engelska skolan, så han har sovit här i 2 nätter nu. Sen efter middagen gick jag hem till Guy för att kolla film med han, Tina and Pat.
I söndags åkte jag hem till Pat för middag, och det var så himla varmt ute, i måndags och i tisdags med, knappt så man kunde sova. För det räcker inte att man har fönstret öppet eller fläkten i taktet igång. Och inte mycket bättre blir det att man har en massa mygg och flugbett över hela kroppen från söndagen då man var ute i skogen och gick, men inget bugspray :O
Sen i måndagss efter många om och med,, blev det äntligen iväg och fiska med Pat, Guy and Tina. det var meningen att Erick och Josée skulle åkt med, för det var dem vi hade planerat med sen förra måndagen, men Erick var tvungen att jobba. men vid 2-tiden kom jag äntligen iväg och vi åkte till en å i närheten och efter många om och men igen och Tina i en barnflytväst kom vi äntligen väg. Det blev inget fiskande direkt bara en riktigt najs båttur på ån, men sen så var jag tvungen att vara hemma vid 5-tiden, men Guy var i. Men jag hoppade i poolen när jag kom hem. Likaså gjorde jag i tisdags, fast hos Katelyn, för hon är nu hemma igen. Sen efter det stack jag till skolan, för vi hade en till xpresso framträdande, Inte alls mycket folk så inte så kul, för det blev inget ös så inte alls lika bra som förra gången. Men skolan var i alla fall kall och skön om inte nästan för kall, men sen när man kom utomhus blev det som man är på semster och har nyss landat och går ut från flygplatsen :O Helt sjukt, Och mitt rum har de senaste dagarna kännts som det är värmare i rummet än utomhus. Och mina bett på benen kliar som bara den men tog beandryl innan jag gick till sängs igår så det slutade klia. Dock var jag så himla varm igårkväll så klockan 12 gav jag upp och gick ner och sov i soffan i vardagsrummet, och 5 min senare så komemr Lucie ner och lägger sig i den andra soffan. 7 timamr senare vaknar man upp yrvaken och vet inte vad klockan är, för mobilen med alarmet har gått under ett av soffsätena. men tur som det var hade man inte försovit sig. SEn när man gick hem på lunch blev det ett dopp i poolen och det var tänkt efter skolan med men det är för tillfället thunderstorm ute, massa blixtrar kom det och det regnade på min väg hem, så nu känns mitt sovrum mycket mer behagligt. även om det fortfarande är för varmt. Men man ska ju inte klaga.

Så ha det bra nu, hörs nästa vecka, nu ska jag ta det lugnt för att sen fösöka börja på min engelskaessay, datumet blev flyttat till måndag nu vilket jag är väldigt glad över :) Men måste få något gjort idag, så jag kan få det mesta klart imorgon.

Guy trying to fish XD


Guy, Tina, me and Pat before departure :)

Adventure here we come :)

Hej!

Denna vecka väntade jag inte lika länge som förra gången med att blogga.
Så vad händer i mitt liv, det händer rätt mycket så jag kommer knappt ihåg vad jag säger eller gör längre, men det rullar på rätt bra ändå. Jag försöker att anstränga mig med att vara social hemma i huset samtidigt som jag vill göra så mycket som möjligt och träffa mina vänner. Tur att skolan inte tar någon vidare fritid, men då när jag stannar hemma en kväll efter skolan som slutar vid 3, försöker man bara tidsfördriva tiden (mer än 6 timmar) för man kan typ bara gå ut varannan dag.
Men endå blev det bara att jag stannade hemma en dag förra veckan vilket var onsdagen.
Så i torsdags var jag ute lite med Pat and Guy. Sen på fredagen var jag över och kolla film hos Pat.
Jag nämnde i förra inlägget att jag eventuellt skulle till New Liskeard för att kolla på Jessys exam, men det blev att bara Lucie och Yvon åkte vilket gjorde mig och Roberto väldigt glada.
Lördagen var jag ute och åt glass på biografen, väldigt god rologlass där :) sen åkte jag med Pat till the dump i hopp i att få se en björn men det enda vi hitta var en gammal stor teddybjörn som något hade slängt där. Vi stannade och prata lite med Jer sen begav vi oss hem och senare på kvällen kollade vi på film igen.
Sen skälet till att jag ville stanna hemma i helgen var på söndagen. Pat's familj hade bjudit med mig till deras vän ute i bushen för lunch som även blev middag :P Så jag fick äntligen sitta i en kanot igen, dock paddla jag inte, men jag fick testa på och fisak lite, fick dock ingen napp. Sen fick jag testa på att skjuta en 22a och en 12 gadge, tror jag det heter, riktigt kul, tyvärr ingen bild på det, bara video och jag vet inte hur man laddar upp det :S
Sen i måndags följde jag med Katelyn till hennes morföräldrars hus för att åka på hennes 4wheeler. Riktigt kul var det och i slutet fastnade vi i gyttja och där var vi fast. Jag försökte så mycket som möjligt för att får loss maskinen och hela jag blev muddy, och sluta skratta kunde jag inte göra, haha. Hon tillät mig att testa på och köra och hon gillade inte direkt att jag gasade när hon filmade in och inte riktigt höll i något, men jag tyckte det var kul XD För er som har facebook så ligger alla bilder och videos uppe där, orkar inte lägga upp alla.
Sen idag tisdag har det inte hänt så mycket, jo det är så himla fint väder ute, dock så kände jag att jag var tvungen att stanna inne idag, men sorgligt men fick i alla fall lite sol idag :) Sen har jag kollat på när Montreal har spelat mot the Flyers, och de spelar verkligen inte bra :/

Det var allt för denna gång. ha det bra allihopa :)
Så lite bilder nu:

Me and Arianne :)

Lake!


Me and Katelyn on a blue car out by the trails, they call it Mr Bean's car :P


Katelyn and me :)


Stuck?!


haha, me trying to get the 4wheeler away from the hole, I got muddy XD



Afterwards :) Love the shy!

Arianne and Xpresso :D

Hejsan!

Okej, på tiden att blogga nu, men jag har helt enkelt inte orkat eller haft tid för den delen och rätt mycket har hänt.

Så vad hände då förra veckan, jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg. men jag antar att det var precis som vanligt, promenad och Tim Hortons. I Fredags var jag på filmkväll hos Katelyn med lite annat folk, sen i lördags så åkte jag hem till Pat och ja det snöade även den dagen, och det var ruskigt kallt ute XD Byn hade också någon sorts mässa över affärer i byn i byns arena så det besökte jag i lördags innan jag åkte till Pat. Sen i söndags gjorde jag nog inte så mycket.
Så nu till vad som har hänt hittills i denna vecka. Lucie lämnade mig och Roberto ensam hemma måndag eftermiddag till onsdag eftermiddag, då hon åkte till Jenn i Timmins för hon skulle bli induced vid 16-tiden på måndagen. Sen efter 20 timmars smärta för Jenn så beslutade de att hon skulle in för kejsarsnitt, så vid 20-tiden på tisdagen så föddes en flicka vid namn Arianne, hon vägde 9,9 pounds och var 20½ inches lång, en väldigt stor bebis :O Och barnet var lite fast om jag har förstott det rätt men allting verkar vara bra med henne och Jenn nu, och de kommer hem imorgon eftermiddag. Hon blev 12 dagar försenad. Så nu har Lucie det ur världen och hon went crazy yesterday med barnklädesköpande, nu när hon äntligen vet könet, men det har inte stoppat henne från att handla tidigare. Ja, Lucie är egentligen inte tillåten att lämna oss helt ensam, och det var bara Sylvie som ringde en gång för att kolla till oss. Och det roliga var att vår IEC ringde när hon var iväg XD Men det var skönt att vara ensam hemma for once, då man inte riktigt behöver bry sig om vad Lucie säger :P
Sen har det varit more Stanley Cup och efter en väldigt spännande match igår har nu Montreal gått vidare, de har spelat mot de två bästa lagen i serien och vunnit, så nu blir det bara att se vad som händer på fredag när de börjar den nästa omgång, mot vilket lag vet jag inte. Men förhoppningsvis kan jag komma väg till Erick och kolla på matchen, annars blir det kanske bio :)
Sen vet jag inte om jag har sagt det tidagre men jag skulle sjunga en svensk låt på skolans årliga koncert, vid namn Xpresso. Så efter lite tränande för oss alla hade vi koncert i tisdagskväll, synd bara att Lucie inte kunde vara där och kolla. Så jag sjöng Det är över nu med Gyllene Tider och det spelade ju ingen riktigt roll om jag sjöng fel eller inte, för ingen förstår svenska eller känner till sången, men det irriterar så klart mig, men alla tyckte det lät bra så jag får lita på det. Och jag var inte så värst nervös men Célyne gjorde mig nervös genom att hela tiden fråga om jag var nervös eller inte :P Det var en massa farmförandet och allt tog 3 timmar. Mest sång men vi har några "komiker" i skolan, Riley and Pou, de gör comedie för Téléregard, väldigt roliga killar. Synd bara att allt var på franska så jag förstod inte alla skämt, men Pat fick översätta till mig så gott han kunde :)
Sen i onsdags efter första lektionen åkte jag till Iroquois Falls för att framföra gårdagens koncert för den franska skolan där. Och imorgon, fredag, kommer de hit till min skola och ska framföra deras Xpresso :)

Så det var nog allt jag skulle säga, vet inte om jag kommer att blogga igen på söndag, skrev ju det mesta nu, och jag vet inte heller om jag och Roberto ska åka med Lcuie och Yvon till New Liskeard lördag-söndag för att kolla på när Jessy har sin riktiga graduation, men själva graduationen varar för typ 6 timmar, inte kul och vi båda hoppas att vi kan stanna hemma, så vi kan vara med våra vänner. För hemma vill vi inte direkt vara, och speciellt inte nu när bebisen kommer att komma hit för uppenbarligen skriker den hela tiden, nej men nästan. Så jag måste verkligen få tag i öronproppar.
Ja det var allt, ha det bra och go Habs go!!!

Btw glömde säga det, råkade fördärva min kamera ännu mer än jag redan hade gjort, så den slutade fungera för jag tappade den i golvet när zoomen var ute så zoomen ville inte komma tillbaks, men efter att slått den golvet en gång, och två gånger på bordet, funkar den igen. Haha, med lite våld löser sig allt ;)

Pat and me :)

Eric, me, Marc, Justin and Riley :)

 


Rallye, Stanley cup and baking!

Hej!

Just nu är jag väldigt trött, och igår likaså, det var sagt att det skulle regna hela helgen och att det skulle vara blixtrar och åska på lördagkväll. Så planer med att åka iväg på bbq at Pat's i lörsdags, blev ändrade.

Skrev förra gången att jag skulle iväg till New Liskeard på någon skolaktivitet. Så klockan 08:20 skulle jag få skjuts av Katelyns pappa till skolan så jag skulel slippa bära min packning till skolan. Och ja, sätter mitt alarm som vanligt, tog samma jag hade förra fredagen. Vaknar upp rätt tidigt men ligger kvar i sängen och sover lite från och till. Sen vaknar jag av att jag hör Briella och hennes mamma (en 2-årig flicka som Lucie sitter barnvakt till), de brukar komma klockan kvat över 8 på morgonen, och först reagerar jag inte, sen bara nej jag måste kolla vad klockan är och ja, klockan visar 08:17, dum som jag var hade jag satt mitt alarm på 08:45 istället för 07:45. Så skynda på som bara den blev det, haha, inte kul alls och första gången i mitt liv jag har gjort detta fel :O Och det händer när jag har bråttom, men ja till skolan kommer jag. Äta frukost och borsta tänderna i skolan är ju inte det roligaste, men ja, det var det.
Efter försening av bussen från Hearst, lämnade vi äntligen skolan, och efter 2,5 timmes bussresa anlände vi till den franska high school in New Liskeard. Där hittade vi på lite aktiviteter och åt, sen gick vi och la sig. Vi sov i deras gympasal. Vi lämnade dock skolan tidigt på morgonen på tisdagen för att spendera dagen i en lokal under en kyrka, för att sen återvända senare på kvällen. Så det innebär att jag inte fick se något av Lotte :(
Men det var kul även om det var mycket pratövningar, allting hade att göra med att prata om sina upplevelser, lätta på hjärtat och så, och allting var på franska så jag förstod inte så mycket. Men det var trevligt ändå. Hem kom man igen vid 2-tiden på onsdagen.

Sen i torsdags blev det en lång promenad i byn med Pat. Det var meningen att vi skulle följt med Katelyn till Kap och kolla på en koncert där, men de åkte redan klockan 4 och Pat jobbade till 5, så jaja.
Sen i fredags regnade det, och efter ha fått ett ja av Lucie an Yvon för att åka i Pats buil kunde vi ta oss till Erick och kolla på ishockey, det är stanley Cup och vi kollar på när Montreal spelar. dock förlorade dem, men det var trevligt, dock kände jag att jag var tvungen att brådska hem, ville inte push on it, nu när jag äntligen var tillåten att åka i någons bil :)

Sen regande det hela lördagsmorgon, men sen var det jättefint väder, behagligt varmt även om det var rätt varmt och sol när jag, Roberto, Erick och Pat traskade upp till Tim Hortons at 7. där vi sedan möttes upp av Katelyn, Jer och lite annat folk då och då.

Idag bakade jag äntligen scones, men de blev inte som jag ville ha dem, så som de blev i hemkunskapen när man gick i högstadiet. Sedan blev det att bara två efterrätter med kanel och pumpa i, så det blir det efterrätt senare efter vår taccosallad :)

Så ni får ha det så bra, vilket jag ska fortsätta att ha:)
Ps, bebisen har inte kommit ännu, hon ska tillbaka på tisdag, och hon hoppas att de kan vänta till torsdag för att ge henne en spruta för att öppna upp henne, eller vad man nu säger :P

Lite bilder från Rallye!


Arrival, vi lade oss på golvet och lyssnade på när Marc spelade och sjöng!


Before breakfast!


Angele, Bee and me :)

RSS 2.0