Chichén Itzá och Mérida

Plats: Mérida, Mexico

Igår besökte vi ett av de sju underverken, nämligen pyramiden Chichén Itzá. Det var ett väldigt stort område, trodde att det bara skulle vara typ pyramiden och lite till, men det var väldigt mycket att se, och eftersom vi hade 5 timmar tills bussen skulle gå var vi där ett bra tag. Det var lite så när man sett lite av det så har man sett det mesta, vilket har inneburit att vi inte tänker besöka fler pyramider i Mexiko i alla fall. Tyvärr fick man inte bestiga några av pyramiderna, de har spärrat av i alla fall 1 meter från varje pyramiddel. Om jag minns rätt från programmet "en idiot på en resa" så dog en kvinna där en gång så det är därför de inte tillåter det. 
Bussen som skulle ta oss till Mérida kom inte förrän efter 17 och då hade det börjat blåsa och dugga lite grann så det var nästan kallt att bara sitta i shorts och tröja. Det regnade på vägen till Mérida men inte i Mérida, så än så länge har vi haft tur med vädret, för det har bara kommit några droppar idag med, men det har bara varit skönt! 

Idag har vi bara gått rundor i Mérida och försökt fördriva tiden, rätt mysig stad men inget vi vill direkt göra. Vi har gått mycket och har hittat minitacos att äta, som kostar runt 3 svenska kronor stycket. Imorgon ska vi ta nattbuss till Belize city (fredag till lördag) för att ta oss vidare till ön Caye Caulker för lite snorkling i ett av de största barriär reven. 

Hostlet vi bor på är kanske inte det finaste, men är helt okej, man kan inte få allting när man vill bo för inte allt för mycket pengar. Här finns skåp att låsa in sina saker i så det kompenserar det hela.

Jag tycker inte det finns så mycket turister eller packpackers här, kommer nog stöta på mer när vi tar oss söderut. Både jag och Clara är blonda, vilket innebär rätt mkt blickar som man lärt att ignorera. Men lite roligt är det när några barn från en skolklass kollade konstigt på mig när vi besökte ett museum samtidigt. Vi är fortfarande rätt vita för tillfället, dock brände jag både näsa och en stor del under hakan första dagen. Mitt och Claras mål att bli bruna och blondare, vilket är något vi kommer att lyckas med, frågan är bara hur stor skillnad det kommer att vara när vi kommer hem!

Ska se om det händer någonting kul i staden ikväll, annars blir det väl tidig läggdags igen. Vi har snart kommit in i den nya tidszonen, sover längre på morgonen. 

Ha det bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0